Читај ми!

Премијер са холандским амбасадором

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је са новопостављеним амбасадором Краљевине Холандије Хендриком Геритом Корнелисом ван ден Долом и изразио наду да ће његова сарадња са Владом Србије бити успешна, у корист све јачих политичких и економских веза двеју земаља.

Холандија очекује да до краја године буду отворена прва поглавља, а током њеног председавања и остала поглавља која буду спремна, пренео је холандски амбасадор став његове земље, као и решеност да настави са стручном и новчаном помоћи Србији за спровођење реформи на путу ка ЕУ.

Како је саопштила владина Канцеларија за сарадњу са медијима, премијер Вучић пожелео је амбасадору Ван ден Долу добродошлицу и упознао га са резултатима фискалне консолидације и других економских мера, чији је циљ стварање повољног пословног окружења.

Истакао је пример бродоградилишта у Сремској Митровици, које је обновило производњу захваљујући инвеститору из Холандије.

"Надам се да ће се још холандских компанија одлучити за улагање у Србији, као и да ће се више користити могућности за економску сарадњу наших двеју земаља, посебно у области пољопривреде", рекао је премијер Вучић.

Председник српске владе истакао је да је Србија посвећена реформама и европском путу и захвалио се амбасадору Ван ден Долу на подршци Холандије за отварање преговарачких поглавља.

Амбасадор Ван ден Дол рекао је да су односи Србије и Холандије одлични и истакао да ће се током свог дипломатског мандата посветити не само унапређењу билатералних односа, него и напретку Србије на европском путу, с обзиром на то да Холандија у првој половини следеће године председава Савету Европске уније.

Амбасадор Ван ден Дол истакао је велику улогу Србије и премијера Вучића лично у очувању регионалне стабилности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи