Уклоњена табла са натписом ОВК и барикада на Косову

Табла са натписом Ослободилачка војска Косова и више великих бетонских цеви које су биле напуњене земљом уколоњене су данас са пута који води ка мултиетничком селу Суви До које се налази надомак Косовске Митровице.

Таблу и цеви, уз помоћ багера, уклонили су Албанци који су их ту поставили јула прошле године као одговор Србима који су у Косовској Митровици почели изградњу Трга цара Лазара у близини главног ибарског моста.

Истовремено тада су Албанци као одговор Србима поставили таблу са натписом “Трг Адема Јашарија” у насељу Бошањачка махала у северном делу Косовске Митровице. Радови на изграђи Трга цара Лазара нису одмакли од почетка.

Данашњој акцији уклањања табле са натписом ОВК и препрека које су биле на путу присуствовао је и градоначелник јужног дела Митровице Агим Бахтири који је изјавио да је циљ акције да се пошаље порука грађанима да барикаде нису потребне грађанима већ економски развој и просперитет.

Село Суви До налази се на пар километара од Косовске Митровице и у њему живи око 60 српских породица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи