Захтев да Одбор за културу одржи седницу о Косову

Чланови скупштинског Одбора за културу и информисање из редова СНС-а затражили су да се одржи посебна седница тог одбора на тему захтева Косова за пријем у Унеско.

Члан Одбора Милорад Стефановић из СНС-а  рекао је да је то тема која заслужује посебну пажњу и да би тим поводом требало изнети став.

Председница тог одбора Весна Марјановић из ДС-а  рекла је да ће се размотрити да се та тема стави на дневни ред наредних дана, преноси Танјуг.

Такође, чланови одбора требало би да наведу у образложењу да ли је потребно да се обаве и неке припреме и да ли би на седницу требало да се позову и представници владе, навела је Марјановићева.

Посланици су у изјавама новинарима поручили да ће Србија учинити све да Косово не постане чланица Унеско, истичући да је то апсолутно неприхватљиво за Србију.

Шеф посланика СПС-а Ђорђе Милићевић каже да ће Србија иако јој, наводи, бројке не иду у прилог, учинити све да до тога не дође.

Напомиње да је то за Србију апсолутно неприхватљиво, да су се многе ствари "радиле иза леђа Србији", па тако и случај Косова у Унеско, али да Србија остаје посвећена дијалогу и решавању свих отворених питања путем разговора.

Да Влада Србије чини све да убеди пријатеље у свету да Косово не буде чланица Унеска, поручује и шеф посланика СДПС-а Милорад Мијатовић наводећи да улазак Косова у Унеско треба да буде спречен управо због заштите српске баштине на Косову.

Гордана Чомић из ДС-а каже да је очигледно да постоји широка подршка за пријем Косова у ту организацију, а да циљ Србије треба да буде заштита српске културне баштине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи