Читај ми!

Шутановац: Како је Стефановић читао транскрипте?

Функционер ДС-а Драган Шутановац каже да се поставља питање на који начин је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић имао прилику да чита "више кофера" транскрипта тајног, незаконитог слушања Александра Вучића. Портпаролка ДС-а Александра Јерков сматра да ће ванредни парламентарни избори да промене Владу Србије и оне који је воде.

Драган Шутановац је нa конференцији за новинаре владе у сенци ДС-а рекао да је Небојша Стефановић рекао да је имао прилику да чита транскрипте у "надахнутом наступу" па се, како је истакао, поставља питање на који начин и под којим овлашћењем је министар Стефановић могао да дође до таквих података и да чита транскрипте, преноси Танјуг.

"Он није овлашћен ни као министар унутрашњих послова то да ради и постављају се питања зашто је, ко је, да ли је и под којим налогом то радио. Ако директор БИА Ђорђевић каже да БИА од 2003. није вршила незаконито тајно слушање, поставља се питање да ли је Вучић слушан законито и из којих разлога и то је питање које постављамо и на које чекамо одговор", рекао је Шутановац.

Додао је да он као министар одбране, за пет и по година није читао ниједан транскрипт, нити издао било какав налог да се било ко слуша, нити је гледао ничији досије.

"Изузетно је важно поштовати прописе и законе и не знам по чијем овлашћењу министар унутрашњих послова може да чита таква документа", рекао је Шутановац и додао да је убеђен да ДС никада није поседовао никакве уређаје за прислушкивање.

Јерков: ДС очекује промену Владе

Портпаролка ДС-а Александра Јерков сматра да ће ванредни парламентарни избори да промене Владу Србије и оне који је воде, а та странка спремна је на сарадњу са свима који могу да се обавежу да после избора неће ући у коалицију са СНС.

Александра Јерков је рекла да "оно што Влада Србије ради није ни у каквој вези са оним што је обећавала да ће радити у предизборној кампањи", преноси Танјуг.

Подсетивши на обећање да неће бити смањене плате и пензије, да струја неће поскупети, те да неће бити запошљавања у јавном сектору, а тако је сада 9.000 нових радника, Јерков је изјавила да ДС од избора очекује промену Владе Србије и "одлазак неспособне СНС са власти".

Када је реч о евентуалној предизборној коалицији, односно коалицији и сарадњи после избора, Јерков је у изјави Танјгу рекла да је ДС спреман на сарадњу са свим странкама које могу да се обавежу да после избора неће ући у коалицију са СНС-ом.

"Да ми доприносимо гласовима некоме ко сматра да Вучић баш и није толико лош, али му треба мало помоћи, немамо никакву намеру. Нисмо разговарали о формалним коалицијама, али зна се да не можемо да сарађујемо ни са СНС-ом и СРС-ом, уосталом о томе постоји и одлука Главног одбора. А за сарадњу са другима који неће сутра отићи Александру Вучићу смо расположени", рекла је Јерков.

Истиче и да су јасни разлози због којих опозиција тражи изборе – јер сматра да влада лоше ради, али је упитала који је интерес СНС да се избори одрже.

"Много је важније питање зашто те изборе жели СНС, јер и за претходне изборе 2014. нисмо чули ниједан разлог зашто су расписани. Говорило се о некаквим кочничарима реформи, који никада нису именовани, а после избора је СНС направио власт са истим партнерима с којима је и чинила власт пре избора. Прошли избори су расписани да би Вучић био премијер и да би СНС имала више власти. Надам се да то СНС не сматра да је валидан разлог и овог пута", рекла је Јерков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи