Читај ми!

Амбасадор Хрватске одбио да прими протестну ноту Србије

Амбасадор Хрватске у Београду Гордан Маркотић одбио је да прими протестну ноту Србије због блокаде заједничке границе, саопштило је хрватско Министарство спољних и европских послова.

Амбасадор Хрватске сматра да су наводи из ноте "о 'дискриминаторском карактеру мера које се могу упоредити само с мерама предузиманим у прошлости, у време фашистичке НДХ' увредљиви, непримерени и неприхватљиви", преноси Бета.

"Проблеми великог притиска избегличког таласа који осећају и Хрватска и Србија, треба решавати у духу добросуседских односа и европске солидарности, као и конструктивном сарадњом око доласка и пријема избеглица на хрватско-српској граници. Садашњу ситуацију можемо да олакшамо искључиво координирајући напоре и Србије и Хрватске којима ћемо смањити притисак на заједничкој граници", наводи се у саопштењу.

Хрватско министарство додаје да ће Хрватска наставити да се снажно залаже за одговарајућу помоћ ЕУ земљама Западног Балкана у управљању избегличким токовима, што је једна од кључних порука јучерашњег Европског савета (самита ЕУ).

Министарство спољних послова Србије саопштило је да је упутило протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду, у којој "најоштрије протестује због мера забране уласка у Хрватску, које надлежни органи примењују према носиоцима путних исправа Србије и возилима српских регистарских ознака на граничним прелазима између Србије и Хрватске".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи