Пауновићева: Србија поштује људска и мањинска права

Влада Србије се људским и мањинским правима бави на најозбиљнији и најдемократскији начин, поручила је директорка Канцеларије за људска и мањинска права Сузана Пауновић. Стратешка документа и акциони планови у тој области које доноси влада су јасна и Србија нема чега да се стиди, додала је Пауновићева.

Након разговора са представницима Одбора за спољне послове (АФЕТ) и Пододбора за људска и мањинска права Европског парламента, Сузана Пауновић рекла је да за Србију отварање преговарачких поглавља није само ствар чињенице да ће се подићи завеса на преговарачком поглављу 23, преноси Танјуг.

''На данашњем састанку је потврђено да ће Влада Србије у изради свих стратешких докумената и акционих планова који се тичу људских и мањинских права радити документа тако да буду јасна, мерљива, буџетирана, да се знају одговорне особе које ће пратити њихово спровођење јер за нас отварање преговарачких поглавља није само ствар чињенице да ће се подићи завеса на преговарачком поглављу 23'', рекла је Пауновићева.

Истакла је да је са представницима европског парламента разговарано о две значајне теме - активностима на акционом плану за поглавље 23 и о акционом плану за националне мањине које представља један од елемената у оквиру акционог плана за преговарачко поглавље 23.

''Имали смо активан дијалог о положају националних мањина, начину на које су оне укључене у дијалог са владом и у израду акционог плана који ће се примењивати у наредном периоду'', рекла је Пауновићева.

Како је навела, европске парламентарце занимало је и доношење нове Стратегије за унапређење положаја Рома 2025 и пратећег акционог плана.

Истакла је да су европски парламентарци показали задовољство чињеницом да је читав процес рада на документима који се тичу националних мањина потпуно транспарентан и отворен.

''Нема Србија чега да се стиди, нити има било шта да крије када је у питању положај националних мањина и даљи рад на њиховом унапређењу. У томе смо далеко од бројних земаља чланица ЕУ'', закључила је Пауновићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи