Читај ми!

Вулин: Хан обећао да ће разговарати са Весном Пусић

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Александар Вулин изјавио је у Бриселу да је Србија добила похвале из ЕУ у вези са понашањем и управљањем мигрантском кризом. Комесар за проширење ЕУ Јоханес Хан обећао да ће хитно ступити у контакт са хрватском шефицом дипломатије Весном Пусић, истакао Вулин.

"Став комесара (Јоханеса) Хана, што је уједно и став Европске комисије, јесте да је Србија пример како се, у хуманитарном али и организационом смислу, треба понашати према мигрантима", рекао је Вулин новинарима након разговора са комесаром за суседску политику и проширење у седишту ЕК.

Комесар Хан је, путем Твитера, након разговора са Вулином поручио да Србија "заслужује пуно поштовање због опхођења према избеглицама".

Вулин, који је претходно разговарао са комесаром за унутрашње послове и миграције Димитросом Аврамопулосом, рекао је да је то што је Србија пописала око 140.000 миграната који су од почетка кризе ушли у земљу, од кључне важности за будуће разговоре са Бриселом, између осталог и из безбедносних разлога.

"Ниједна земља нема такву базу података", рекао је Вулин и подвукао да Србија због свега тога треба да буде награђена а не изложена санкцијама, као што је хрватско затварање границе са Србијом за теретна возила.

Навео је да је са комесаром разговарао о томе и да је Хан обећао да ће хитно ступити у контакт са хрватском шефицом дипломатије Весном Пусић.

Министар је навео да је са Ханом, који ће у петак допутовати у Београд, водио разговоре о тој посети, као и да је било речи о финансијској помоћи ЕУ за збрињавање миграната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи