Напредњаци преузели власт у Великој Плани

Српска напредна странка, уз помоћ социјалиста и демократа преузела је од ДСС власт у Великој Плани а за председника општине изабран је Игор Матковић из СНС-а.

Матковић, који је на месту председника општине заменио Дејана Шулкића (ДСС), изјавио је да је разлог за смену власти била немогућност контроле рада јавних преузећа али и изостанак инвестиција.

Он је рекао Танјугу и да верује у своје коалиционе партенере - и социјалисте и демократе "који такође са бившим председником нису могли ништа да ураде".

Према његовим речима, ДСС је на власти у Великој Плани био 15 година а Шулкић скоро 12 , с тим што је прве четири године власти његове странке био директор јавног предузећа.

"После републичких избора и ми (СНС) смо били с њима у коалицији али скоро две године нисмо имали ни информације а ни контролу рада јавних предузећа а никакве инвестиције нису стизале у Велику Плану", каже Матковић.

Он је навео да локални напредњаци али ни остале странке које су биле у коалицији са ДСС-ом нису могли ништа да ураде а "ни да нађу заједнички језик са Шулкићем и сви су прошли исто ".

Матковић је додао и да је једино што се добро дестило то што је премијер у том периоду довео Фабрику борбених система у Велику Плану и тиме нам дао шансу за развој.

Он каже и да верује у нове коалицоне партнере као и да међу њима владају добри међуљудски односи и поврење.

Матковић објашњавава и да СНС у Великој Пални, "а што је политика и странке и премијера" гледа човека колико вреди и колико може да помогне народу а не из које је странке.

"Ми подједнако гладамо и људе из СПС и ДС као оне с којима ћемо заједно и поштено да радимо на развоју општине", истакао је он подсетивши на добар географски положај те општине - близину ауто-пута, железнице, Београда...

Владајућу већину чине одборници СНС, СПС, ДС и један из Јединствене Србије док су у претходној владајућој коалицји били ДСС, СПС и ДС.

Поводом дешавања у Великој Плани јуче је реагова ДСС тврдећи да се ту ради о "о походу СНС ка узурпацији свих средина и политичких нивоа власт".

Та странка истиче да су већину за смену председника општине дали одборници из ДС који су партиципирали у власти" и указује "да је то поступак кој изазива чуђење с обзиром колико је медијски експониран став ДС, да никада и нигде неће ићи у коалицију са СНС".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару