Стефановић: За Пајтића су институције приватна имовина

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић оценио је да је лидер ДС-а Бојан Пајтић изјавом да полиција не треба да буде независна институција потврдио да не прави разлику између политичких и државних институција и да му је бављење страначком политиком на првом месту.

"Шеф покрајинске Владе и лидер Демократске странке Бојан Пајтић очигледно је државне институције поистоветио са приватном имовином, пошто већ 15 година влада Војводином, искључиво водећи рачуна о сопственим интересима, не марећи за грађане", рекао је Стефановић у изјави Танјугу.

Стефановић је додао и да изјавом да нигде у свету полиција не треба да буде независна институција, Пајтић само потврђује да не прави разлику између политичких и државних инстутиција и да му је бављење страначком политиком на првом месту.

"Српска полиција ће наставити да ради непристрасно, неполитикантски и искључиво у складу са законом, сарађујући са самосталним и незавнисним инстуцијама, тачније тужилаштвом и судовима", рекао је Стефановић, који је и министар унутрашњих послова.

Можда би Пајтић од МУП-а желео да направи страначку полицију, али му то грађани неће дозволити, навео је Стефановић који је додао и да би за све који живе у Војводини много корисније било када би се лидер демократа, "након дужег одмора и брчкања на мору, коначно појавио на послу и почео да ради оно за шта га грађани плаћају".

"Али проблем је у томе што Пајтић није озбиљан и одговоран политичар, као што то није ни странка коју предводи" закључио је Стефановић.

СНС: Пајтић се плаши избора 

Српска напредна странка, реагујући на изјаве лидера ДС-а Бојана Пајтића о изборима и МУП-у уверена је да се он у ствари плаши избора и пита га докле мисли да као премијер Војводине врши притисак на држване органе.  

"Грађани Војводине били би веома задовољни када би Пајтић уложио бар део енергије и урадио било шта корисно за њих, од оне силне енергије коју троши на своје медијске наступе, који се, додуше, на крају увек заврше фијаском и бруком", констатује СНС у саопштењу, преноси Танјуг.

Напредњаци Пајтићу постављају и питање "чега се више плаши - тога шта о њему мисле његове страначке колеге из Демократске странке или шта о њему говоре грађани Војводине?".

У реаговању на Пајтићеву изјаву да је Министарство унутрашњих послова Србије партијска институција, СНС га подсећа да од 2012. године не важи "начело Демократске странке - кадија те тужи, кадија ти суди", и да надлежни државни органи не добијају смернице у обављању свог посла из централе владајуће странке, како је то био случај са ДС, него су слободни и независни у обављању свог посла и то раде искључиво на основу закона и Устава".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару