Пајтић: Вучић ће се изненадити резултатима 

Демократској странци је свеједно када ће бити расписани републички избори у Србији, а премијер Александар Вучић ће се изненадити резултатима, будући да се у јавности непрестано умањује и маргинализује утицај демократа, изјавио је лидер ДС-а Бојан Пајтић.

Бојан Пајтић је рекао да свакако подржава одлуку премијера Вучића да поднесе оставку, ако она буде донета, и да распише парламентарне изборе, преноси Танјуг.

Он је оценио и да ''трећи парламентарни избори у четири године говоре о томе да се власт, пре свега, бави кампањом, а не решавањем проблема грађана''.

''Српски народ је интелигентан и разуме те игре'', рекао је Пајтић и додао да се власт вара да неће одговарати за оно што су урадили - од уговора "Београд на води" и ЈАТ- а, од чињенице да су запошљавали десетине хиљада људи у јавном сектору, па до тога да нема ни "Мерцедеса" ни фабрике чипова.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће ДС на изборе изаћи на листи са оним странкама које сигурно неће правити коалицију са напредњацима и са оним политичким партијама које се залажу за социјалну одговорну државу .

''Вучић погрешно размишља ако мисли да грађани Србије не виде колико је политика владе лоша. Не види само Светски економски форум да је српска влада једна од 10 најнеефикаснијих на свету, то виде и грађани Србије, и Вучић ће се изненадити резултатима избора ако они буду расписани'', рекао је Пајтић.

Он је навео да за опозицију није лоше да избори буду расписани што пре, истичући да власт кроз наручена истраживања јавног мњења маргинализује опозицију, пре свега ДС, а повећава број својих присталица.

''Власт игнорише чињеницу да је велики број грађана незадовољан тиме како се води држава и постоји координисана акција да се маргинализује утицај ДС и опозиције'', рекао је Пајтић.

Упитан да ли је ДС радио истраживање јавног мњења и да ли знају како стоје, лидер демократа је рекао да та странка већ дуже од осам месеци није пала испод осам одсто, као и да постоје истраживања према коојима 30 одсто испитаника каже да не сме да призна да гласа за демократе.

МУП је партијска институција 

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да је Министарство унутрашњих послова Србије партијска институција.

Коментаришући јучерашње саопштење МУП-а да је недопустив свакодневни притисак и мешање чланова ДС-а у рад МУП-а и других независних институција, Пајтић је на питање новинара на конференцији рекао да је смешна тврдња да је МУП независна институција, јер, како је истакао, МУП није деполитизован, а полиција није независна нити политички неутрална.

"Кад МУП изјави да је независна институција, то би свуда у свету изазвало смехотресну реакцију јер је то извршна власт. МУП није деполитизован, полиција није независна и политички неутрална, а то је на нивоу врха и неких људи који делују у оквиру тог министарства у Србији, пре свега партијска, а не независна институција", рекао је Пајтић.

Он је навео да МУП не треба да буде независна институција нигде у свету, већ да би такво требало да буде правосуђе, и истакао да је у Србији МУП искључиво патријска институција.

Упитан да ли је то што је ДС затражила од МУП-а и министра полиције Небојше Стефановића да јавно саопште којим доказима располажу у случају исписивања графита "Смрт Пајтићу" мешање у њихов рад, Пајтић је рекао да су те квалификације потпуно нетачне.

"МУП се бави политиком, а кад дођете на ниво политике онда добијете политички одговор. Чули смо од министра политичке квалификације које су потпуно нетачне и добили су политички одговор", рекао је Пајтић.

Министарство унутрашњих послова саопштило је у четвртак да је недопустив свакодневни притисак и мешање чланова Демократске странке у рад МУП-а и других независних институција, као и оспоравање истрага које се спроводе.

.

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару