Читај ми!

Ипсос: Нема правог разлога за изборе

Рејтинг коалиције на власти није угрожен ни на који начин и зато не видим озбиљан и прави разлог за превремене изборе, каже за РТС директор "Ипсос стратеџик маркетинга" Срђан Богосављевић. Једини сигуран рејтинг, око 50 посто гласова, има Српска напредна странка. Гласачи незадовољни радом власти не виде решење у опозицији која је расцепкана, наводи Богосављевић.

Срђан Богосављевић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је реалност таква да све странке размишљају о изборима, али да за сада не види озбиљан и прави разлог за расписивање тих избора.

Напомиње да рејтинг коалиције на власти није угрожен ни на који начин, јер резултати указују да постоје помаци у економији који се још увек нису видели у реалности.

Богосављевић указује како не види могућност да се позиција владајуће странке мења у наредних годину до годину и по дана, јер је како каже, СНС једина има подршку 50 посто бирача коју би поново добили и на евентуалним изборима.

Истраживања показују да је рејтинг СПС сличан као и на претходним изборима, истиче Богосављевић и додаје да је подршка СРС неколико месеци била у порасту, док сада поново стагнира.

Говорећи о остатку опозиције, подсећа да истраживања јавног мњења показују да је ДС имао два велика скока, док сада није засигурно да би овој партији избори одговарали.

СДС има приличан проблем идентитета, сматра директор "Испос стратеџик маркетинга", и додаје како би странка Бориса Тадића са новим именом евентуално могла да обнови стари реззултат.

Наглашава да су опозиционе странке исцепкане, и да постоје они гласачи којима се не допада владајућа колаиција, али да упркос томе, не проналазе решење ни у опозицији.

На питање шта би нови избори значили за земљу, Богосављевић одговара да је позитивно то што би владајућа партија добила нове четири године за завршетак реформи, али да би са друге стране то на неколико месеци успорило земљу.

"Ако имате неког инвеститора, а он зна да се спремају избори, он ће сигурно сачекати да види како ће да се рапореде снаге", каже Богосављевић.

Сматра да ће Вучић вагати приликом доношења одлуке, да ли ће то успорење које ће настати за неколико месеци бити и убрзање у наредне четири године.

Богосављевић закључује да када би он у овом тренутку вагао, да би одлучио да се сада, ипак, не иде на изборе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару