Читај ми!

МСП ради на ослобађању Срђана Бабића, ухапшеног у Триполију

Министарство спољних послова и амбасада Србије у Триполију максимално су ангажовани на ослобађању Срђана Бабића, који је ухапшен у Либији у оквиру истраге о раду компаније "Аргус".

Амбасада и Министарство настављају дипломатске активности у правцу скорог пуштања на слободу Зорана Бабића, саопштило је Министарство спољних послова, преноси Танјуг.

Власти у Триполију су 30. марта 2015. ухапсиле Бабића, заједно са једним аустријским и двојицом јорданских држављана, у оквиру истраге о раду компаније "Аргус", наводи МСП.

Бабић, бивши телохранитељ Зорана Ђинђића, је радио у Триполију, као експерт те француске компаније која се бави пословима физичког обезбеђивања дипломатских и привредних мисија у Либији.

"Након сазнања о хапшењу Бабића, амбасада у Триполију одмах се обратила надлежним либијским органима са конкретним захтевима за добијање информације о разлозима хапшења и пружању конзуларне заштите нашем држављанину", наводи МСП.

То је резултирало посетом конзула Србије Срђану Бабићу, 21. маја 2015, "када је констатовано да је наш држављанин доброг психофизичког стања и да нема примедбе на третман".

"Информација о посети је прослеђена Весни Бабић, супрузи ухапшеног", наводи МСП и додаје да је "након овог сусрета, амбасада доставила и пошиљку са неопходним средствима за личну хигијену, као и писмо супруге".

Указује се у саопштењу и да је "захваљујући напорима амбасаде, Бабићу два пута омогућено да телефоном разговара са супругом".

МСП наводи и да је у контакту са супругом ухапшеног српског држављанина, Весном Бабић, "са којом је, до сада, више пута разговарано".

Током разговора су јој предочене "све расположиве информације, као и предузете активности према надлежним либијским органима ради ослобађања неног супруга".

Ко је Срђан Бабић 

Бабић је јавности познат као човек који на једином снимку после атентата на премијера зауставља аутомобиле у Немањиној улици како би смртно страдали премијер брзо био превезен у Ургентни центар.

Данашња Политика наводи да је Бабић, после убиства Ђинђића радио у Министарству унутрашњих послова, у Жандармерији одакле је отпуштен након смене команданта Горана Радовановића Гурија.

Лист је пренео изјаву Бабићеве супруге која каже да јој се он прексиноћ јавио телефоном и да је у јако тешком стању.

"Каже да је смршао 20 килограма и да све време заточеништва није видео ни сунце ни месец. Заточен је у просторији без светлости и ваздуха", препричала је разговор Весна Бабић.

Навела је и да је супруг прво питао због чега је заточен објашњавајући да ни сама није знала шта да му одговори јер ни она не зна.

Објашњава и да је одлучила да се обрати медијима "јер слути да је држава мало урадила на ослобађању њеног супруга".

Бабић је био запослен и као инструктор за опертивну тактику у специјалним јединицама МУП-а, а од 1996. до 2000. године је радио у Јединици за специјалне операције.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару