Читај ми!

Стевановић: Рачуне полажем само Крагујевчанима

Бивши градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић изјавио је да нема намеру да напредњацима полаже рачуне о одлукама које је доносио као градоначелник, већ да једину обавезу за било коју врсту јавног објашњења има само према Крагујевчанима.

Верољуб Стевановћ је, поводом кривичних пријава и оптужби на његов рачун, рекао да не жели да полемише на напредњачко-аферашки начин и додао како је крагујевачки одбор СНС-а "преузео улогу тужиоца и то специјалног", преноси Танјуг.

Градски јавни правобранилац поднео је кривичну пријаву против Стевановића због сумње на малверзације приликом отуђења градског грађевинског земљишта у периоду од 2006. до 2009.

Ради се о плацу који је продат "Меркуру", односно "Валидусу", за који је град морао да врати новац, јер је инвеститор одустао од градње док су решавани имовински спорови.

Према Стевановићевим речима, они који се у право и законе много боље разумеју од њега, а нарочито од СНС-а, уверени су да је кривична пријава коју је поднео градоначелник Радомир Николић правно неутемељена, без кривичног дела, пуна формалних грешака.

Говорећи о разлици између основног дуга и дуга уговореног споразумом града са "Меркуром", односно, "Валидусом", Стевановић је позвао тужиоце да се обрате вештацима економске струке који ће објаснити да од 2006. до 27. 7. 2012. године камата није зарачунавана тако да су та средства у овом периоду корисћена без камате.

"Камата је плаћана по споразуму само од 27.7.2012. до закључења споразума. Ово практично значи да је град мање исплатио у односу на оно шта је добио. Ако би средства уплаћена граду од стране фирме 'Валидус' 2006. и средства које је град исплатио прерачунали у евре долазимо до закључка да је град исплатио 'Валидусу' мање 115.000 евра. Уз све ово треба додати чињеницу да је вредност спорног земљишта у овом тренутку најмање двоструко већа у односу на 2006", наводи Стевановић.

Додаје да се из свега тога може закључити да ли је град добио или изгубио потписивањем споразума.

"Ово није одговор напредњацима, јер они нису ни тужиоци, ни истражитељи, ни судије, ма колико се трудили да то буду. Поноваљам, једину обавезу имам према грађанима и желим да њима појасним одлуке које сам доносио", рекао је Стевановић.

Градски одбор СНС-а реаговао је јуче јер је, како су навели, Стевановић медијским наступом започео изношење своје одбране пре почетка судског поступка.

"Осећамо се позваним да у својству сведока поставимо једно једино питање. Како је могуће да на име основног дуга од 178 милиона динара, након 'феноменалног' договора између 'Валидуса' и Верољуба Стевановића, 'Валидус' поред основног дуга од 178 милиона, на име камата потражује од града Крагујевца још 221.500.000 динара", навео је СНС у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару