Васин позвао СНС да упореде резултате владавине

Председник војвођанских демократа Мирослав Васин још једном је позвао представнике СНС-а на јавни дуел да упореде, како каже, "разлоге за понос ДС-а резултатима Покрајинске владе са разлозима за понос СНС-а резултатима њихове владавине у Србији и Новом Саду".

"Могу да разумем страх СНС-а од јавног изношења резултата своје владавине, будући да би у таквом сучељавању дошло до разбијања многих заблуда које су вештом медијском манипулацијом успели да наметну", рекао је Васин у саопштењу, преноси Танјуг.

Веома сам поносан на војвођанске вредности, шест језика у службеној употреби, националне савете, мултиетичност и допринос који је у неговању ових вредности дала Покрајинска влада и Демократска странка, рекао је Васин одговарајући на питање напредњака колико су демократе поносне на своје успехе у Војводини.

Додао је да је поносан и што је Војводина први регион у Европи по атрактивности за привлачење страних инвестиција и што је носилац значајних европских признања у области људских права.

"Поносим се изграђеним, реновираним или санираним Ургентним центром Војводине, Дечијом болницом и још са 61 реновираних и обновљених здравствених установа у Војводини, које су опремљене најсавременијом опремом", каже Васин, додајући да се поноси и бројним изграђеним и реновираним спортским објектима и салама, позориштима, манастирима и црквама, базенима, обдаништима, школама и старачким домовима.

"Изградили смо хиљаде километара путева и девет мостова на територији Војводине, девет индустријских зона и четири индустријска парка, најсавременију марину на Дунаву, у Апатину, велики број тргова, платоа и паркинга", навео је он и подсетио да је прошле године Војводина одбрањена од поплава и стамбено збринула више од 900 избеглица.

Васин је указао и на подстицаје хиљадама пољопривредника, на потпуно обновљене области воћарства и винарства у Војводини, доделу кућа младим брачним паровима на селу и на покрајинске програме запошљавања преко којих је запослено више од 40.000 незапослених лица.

"Поносан сам што је Војводина по свим економским показатељима најуспешнији регион у Србији", закључио је Васин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару