Читај ми!

"Размишљам о ванредним изборима"

Премијер Александар Вучић рекао је да размишља о расписивању ванредних парламентарних избора у Србији, али да коначна одлука није донета.

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је новинарима након обиласка миграната у парку код Београдске аутобуске станице да би се његови политички противници обрадовали изборима.

"Видим да су се господа (лидер ДС-а Бојан) Пајтић и (лидер СДА Сулејман) Угљанин веома обрадовали изборима. Могуће је да им та жеља буде услишена", рекао је Вучић и са осмехом додао: "Видите да људи то траже, а ја поштујем наше политичке противнике", преноси Танјуг.

Премијер је објаснио да није ни једноставно, а ни могуће радити у атмосфери у којој се непрестано оспоравају очигледни резултати и успеси.

"Ове године имаћемо раст, који ће да иде чак можда и на плус један, што је незабележено у време фискалне консолидације, повећаће се плате и пензије, јер имамо велики фискални простор... Сви кажу да Србија није пред банкротом, да има уређене финансије, да је успорила драматично задуживање, а 2017. неће имати потребу да се задужује... И на све то чујете – ништа не ваља", приметио је премијер и додао да у таквој ситуацији и атмосфери није лако ни једноставно нити могуће радити.

"Радите у атмосфери где неко ко би требало да буде одгворан каже: 'Нећу да идем на војвођанске изборе у јануару, они морају да буду у априлу, пошто сам само 16 година на власти', па су сад та три месеца одлучујућа... Ваљда треба да се оде на још неко зимско брчкање... али, ајде брже-боље да идем на републичке", рекао је Вучић како види противљење опозиције изборима.

Њему, како је рекао, не пада на памет да седи у фотељи 15 година, зато што му се то тако свиђа и да се брчка по било чијем приморју.

Вучић је додао да је поносан на резултате своје владе, да сматра да су урађене велике и добре ствари за земљу и да је уверен да ће се о тим резултатима говорити и у будућности.

"Успостављамо здрав систем, здраве Србије, озбиљне и одговорне државе – то сви у свету виде", подвукао је Вучић.

"Онај ко то не жели да види, увек ће имати прилику да нас победи... А да ли ће да нас победи, то је друга ствар, то ћемо да видимо", подвукао је премијер.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару