Читај ми!

Омеровић: Срамотна идеја о подизању зида према Македонији

Идеја о подизању зида на граници Србије и Македоније, како би био спречан пролазак миграната, је срамотна, оценио је председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић, и додао да је очигледно да се улази у предизборну кампању.

Поводом позива председника Српске народне партије Ненада Поповића држави да подигне зид на граници са Македонијом, Омеровић у писаној изјави наводи да је циљ такве идеје освајање понеког политичког поена и скретање пажње јавности, јавља Танјуг.

"Србија има исувише много других проблема, које морамо решавати, а скретање пажње на ове несрећне мигранте и предлози за подизање зида јесу крајње екстремистичке десничарске идеје. Оне су доказ да се улази у предизборну кампању. На жалост по предлагача. Србија ипак није Мађарска", рекао је Омеровић.

Истакао је да грађани Србије јако добро знају и разумеју несрећу других, јер је Србија била уточиште стотинама хиљада избеглих, расељених и прогнаних, те да смо ми последња држава која би нешто тако требало да уради.

Србија, како је казао, може да помогне тим несрећним људима, уз помоћ ЕУ, јер сама то не може.

"Жалосно је што се на овакав начин - мржњом према тим несрећним људима, који спашавају своје животе, покушава освојити понеки политички поен, додворити екстремистима који све наше проблеме сада виде у тим странцима и скренути пазња јавности", закључио је Омеровић.

Поповић је за Наше новине рекао да Брисел не треба да се меша у однос Србије према мигрантима и да је приоритет државе да збрине расељене Србе из "Олује" и протеране с Косова и Метохије, а да је судбина миграната - одговорност земаља Западне Европе.

Такође,поновио је и да стоји иза своје изјаве којом је позвао државу да подигне зид на граници сa Македонијом како би се спречио неконтролисан прилив миграната у Србији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару