Читај ми!

Пакова: Николић имао у виду добробит свих грађана

Председник Србије Томислав Николић имао је у виду добробит свих грађана када је одбио да потпише Предлог закона о продаји државне имовине, јер је његовим одредбама била повређена једнакост свих грађана, рекла је саветница председника Станислава Пак.

"Председник је имао у виду много ширу слику – да свим грађанима треба ставити на располагање да купе имовину у државном власништву", рекла је Пакова гостујући у Кажипрсту, преноси Танјуг.

Према њеним речима, постоје и јавни простори града, који се такође налазе у закупу појединица и по невероватно јефтиним ценама, тако да и они треба да буду предмет продаје, али под условом да буду на располагању свим грађанима Србије.

Пакова је истакла да је председник, пре своје одлуке да се Предлог закона врати на дораду, направио анализу и установио да би још један други закон био прекршен овим Предлогом, као и Устав.

"Дешавају се грешке наравно, а и премијер је и сам рекао да ће тај закон бити повучен из процедуре", навела је Станислава Пак.

Према њеним речима, председник није улазио у то да ли су постојале нечије лоше намере поводом доношења тог закона и навела да је могуће да постоји и нека грешка.

"Људски је грешити. Наравно, те објекте треба продати, треба попунити буџет – маса тих објаката је у веома лошем стању, али сви грађани треба да имају једнак приступ да купе те објекте", нагласила је она.

Пакова је такође напоменула да апсолутно није тачно писање појединих таблоида који су овај случај доводили у везу са непостојећим сукобом председника и премијера.

"Председник се држи својих уставних овлашћења и он је реаговао као председник свих грађана и вратио је закон који је имао неке елементе супротне Уставу. То није било ни у каквој вези са неким сукобом... То је била ствар процедуралне природе. Дешавају се грешке и дешаваће се и у будућности, а о неким сукобима и злим намерама нема овде ни речи", истакла је саветница председника.

Она је потврдила да Николића интересује СНС као странка која је на власти и странка коју је основао.

Николић, како је подсетила, више није члан странке, али када више не буде председник Републике, он ће се, према речима Пакове, ставити на располагање СНС-у, јер је његово искуство и знање огромно тако да странка то може да искористи.

"Добре одлуке које се доносе у странци су важне и за добробит Србије. Та странка је на власти, она је добила поверење грађана Србије", рекла је председникова саветница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару