Читај ми!

Јовановић: Избори потребни за поправљање економске ситуације

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је , поводом учесталих најава расписивања избора, да избори нису потребни због популарности појединаца, већ да би се поправила економска ситуација у земљи.

Јовановић је у писаној изјави истакао да би било добро када се разговор о изборима не би поново свео на причу ко ће са ким или против кога и на сабирање процената популарности, преноси Танјуг.

"Добро би било да предизборним коалицијама претходе разговори о пословима који треба да се раде, а не да се после избора натеже већина за Владу која неће моћи да ради ништа, као што је било 2012. године или за Владу која има подршку да уради шта год, само што ни сама није тачно сигурна шта би да ради, као што је било 2014", рекао је Јовановић.

Према његовим речима, једина тема која данас интересује већину грађана Србије јесте економски опоравак, односно "голо преживљавање", и да је то ствар којом ће се у наредном периоду бавити сваки рационалан и нормалан човек у земљи "па вероватно и политичари међу њима".

Јовановић је оценио да Србија неће постати стабилно друштво док се не заврши процес помирења у региону и док окружење не постане скуп мирних, интегрисаних и пријатељских држава.

Због тога, сматра лидер ЛДП-а, Србија мора што пре да уради све да Босна и Херцеговина постане функционално друштво, и да "уместо досадашњег саплитања" искористи сав свој утицај да они који данас представљају Републику Српску што пре прекину са "ирационалним авантуризмом" и што пре постану део процеса који ће суживот у Босни и Херцеговини учинити могућим, а БиХ претворити у земљу која ће моћи да напредује ка ЕУ, ка стабилном развоју и миру.

Србија мора "без компромиса и фолирања" мора да убрза процес нормализације стања на Косову, додао је Јовановић и поручио да је потребно да омогући Косову не само столицу у Уједињеним нацијама, него и да "признањем Косова помогне нормализацију живота на тој територији" и живот српске заједнице која тамо живи.

Јовановић је истакао да Србија "без обзира на ирационално понашање неких хрватских политичара" мора да уради све да односи са Хрватском више буду ослоњени на оно што нас повезује него на оно што нас дели, али и да уради све што може "без компромиса и фолирања" како би што пре постала чланица НАТО.

"Србија мора наставити да се трансформише у земљу која поштује права свих својих грађана, без обзира на њихово национално порекло и без обзира на сва опредељења која их дефинишу као људе", рекао је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је додао и да Србија мора што пре да отвори прва поглавља у процесу придуживања ЕУ и поручио да су то питања која ће дефинисати нашу блиску будућност.

"ЛДП ће о њима разговарати са сваким ко буде имао храбрости и способности да се њима бави на начин који ће Србију трајно променити и сврстати међу земље цивилизованог света којем желимо да припадамо", закључио је Јовановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару