Читај ми!

Пајтић: Тврдње Стефановића невероватне

Лидер Демократске странке Бојан Пајтић каже да му тврдње министра полиције Небојше Стефановића да је графите против њега писао члан ДС-а звуче невероватно и да ће бити проверене.

Бојан Пајтић је, на конференцији за медије у седишту странке, рекао да то што је неко члан Демократске странке не значи да ради нешто за Демократске странке или да не реди нешто против Демократске странке, преноси Танјуг.

"Може свако да се учлани у коју год хоће странку, то га не ослобађа никакве одговорности, управо супротно", рекао је Пајтић и истакао да ће проверити да ли је тај навод тачан.

Претходно је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао да је полиција идентификовала особу И. Г. (37), по сопственом признању члана ДС-а од 1997. године, која се сумњичи да је у Новом Саду писала претеће графите "Смрт Пајтићу".

Влада у сенци Демократске странке одлучила је да поднесе кривичну пријаву против Н. Н. лица због сумње да је доношењем Закона о посебним условима продаје одређених непокретности можда учињено неко тешко кривично дело.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић изјавио је да "режим Александра Вучића" има манир да предлаже законе који су, како тврди, противуставни и служе да се "избију стотине милиона евра из џепова грађана Србије".

Тај закон, како тврди Пајтић, имао је сврху да обезбеди да људи блиски режиму купују у бесцење виле на Дедињу.

"Вучић и министри треба да знају да ће кривично одговарати због тога, ако не пре, онда кад се промени власт", поручио је Пајтић.

Министар правде владе у сенци ДС-а Момчило Грубач рекао је да је сада на тужилаштву да утврди да ли је било кривичног дела и ко је за то одговоран.

"Ова пријава треба да опомене извршну власт и да учврсти владавину закона уместо воље оних који су на власти", истакао је Грубач.

Објаснио је да је мотив за подношење пријаве допис председника Србије Томислава Николића који је закон вратио у скупштину, у коме наводи да тај акт није у складу са Уставом.

"Председник у том допису наводи да је много њих пре 1. јануара ове године склопило уговор о закупу вила на Дедињу", рекао је Грубач додајући да је једна од одредби закона била и да ће имовину моћи да купе само они који су уговор о закупу склопили до 1. јануара 2015. године.

ДС: СНС злоупотребљава државне институције 

Демократска странка саопштила је поводом привођења И. Г., због сумње да је исписивао графите "Смрт Пајтићу", да је Српска напредна странка тиме још једном показала како злоупотребљава државне институције зарад своје будуће кампање за покрајинске изборе.

Демократска странка се у саопштењу позива на писану изјаву коју је медијима доставио бранилац И. Г. адвокат Никола Шијан и који истиче да је И. Г. у својој одбрани негирао било какву повезаност са графитима "Смрт Пајтићу", већ да подржава графите који критикују актуелну власти.

Како ДС наводи у саопштењу, после оваквог "спектакуларног открића" ДС очекује и откриће да су активисти и кандидати те странке сами себе у неколико наврата претукли на локалним изборима који су се одржавали широм Србије у претходне три године, да је активиста из Темерина самог себе киднаповао, а да су аутори сајта Пешчаник сами оборили свој сајт.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару