Читај ми!

Кирби: Побољшана сарадња у региону

Двадесетогодишњица "Олује" је реалност, прошли смо кроз то, али за три године колико сам овде сматрам да је боља сарадња у региону него пре 10 или 15 година, каже амерички амбасадор Мајкл Кирби.

Мајкл Кирби је, приликом посете Чачку, као пример боље сарадње у региону навео заједничку фотографију премијера Србије и Албаније, преноси Танјуг.

"На насловној страни бар једних новина видео сам заједничку слику српског и албанског премијера, а то није био случај пре једне године", навео је Кирби који је посетио Чачак.

Оцењује да напретка има, упркос томе што се некада иде "један корак напред, а назад два".

То је, како каже, као у фудбалу - "јер понекад лопта мора да се врати назад да би се направио добар пас".

Како преноси Бета, Кирби је потврдио да су поједини амерички инвеситори заинтересовани за куповину српског Телекома и додао да су амерички инвеститори и раније показивали интересовања за српске компаније.

"Америчка компанија ККР купила је српску СББ пре неколико година и мислим да је управо то искуство побудило заинтересованост америчких фондова за српске фирме", рекао је Кирби.

Додао је да је разговарао са свим представницима америчких фондова који су заинтрересовани за куповину Телекома, као што разговара са свим инвеститорима из његове земље који желе да послују у Србији и да у тим разговорима покушава да им помогне да разумеју Србију.

Градоначелник Чачка Војислав Илић изразио је задовољство посетом америчког амбасадора Чачку, коме су представљени привредни потенцијали града и истакао да очекује наставак сарадње.

Илић је додао да је Чачак за последњих 15 година добио више од четири милиона долара финансијске помоћи од САД, која је реализована у различитим програмима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару