Читај ми!

Дачић са амбасадорима Словачке и Јапана

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић примио је новог амбасадора Јапана у Србији и састао се са одлазећим словачким амбасадором Јаном Варшоом.

У разговору Ивице Дачића и Јана Варшоа оцењено је да су билатерални односи две земље веома добри, преноси Танјуг.

Званичници су истакли да је заједнички интерес да односи Србије и Словачке буду ојачани у економској сфери.

Дачић је навео да су односи између две земље добри на свим пољима и захвалио се на континуираној подршци Словачке евроинтеграцијама Србије, а нарочито на принципијелној позицији Братиславе територијалном интегритету и суверенитету наше земље.

Варшо је захвалио Дачићу на сарадњи, и нагласио да поред добрих односа две земље и сарадње са званичницима и институцијама Србије, његов мандат обележава и уверење о снажном пријатељству две земље и два народа.

Дачић и Варшо размотрили су актуелна питања у региону, почетак рада Вишеградског фонда, као и питања из домена рада ОЕБС-а.

Дачић примио новог амбасадора Јапана

Дачић је данас примио и новог јапанског амбасадора Ђуиђија Такахару и изразио задовољство што је дошло до интензивирања укупне сарадње између Србије и Јапана.

Наглашено је да је интерес Србије за даље јачање политичког дијалога, економске сарадње, повећање јапанских инвестиција у Србији, као и интензивирање других облика сарадње у областима од заједничког интереса, преноси Танјуг.

Такахара је оценио да су билатерални односи две земље у успону и обећао да ће се лично залагати за њихов даљи развој.

Нагласио је да Јапан сматра Србију кључном земљом у региону Југоисточне Европе. Истиче да Токио подржава чланство Србије у ЕУ и њена настојања да допринесе политичкој стабилности и помирењу у региону Западног Балкана.

Министри су склопили договор за даље унапређење односа две земље а потврђена је и спремност за јачање политичког дијалога, размену посета на свим нивоима и повезивање привреда двеју земаља, наводи се у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару