Читај ми!

СНС спреман за изборе, Јованов из ДСС појачање

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић каже да у тој странци није било разговора о датуму покрајинских и локалних избора, али да се напредњаци за то спремају сваки дан.

Михајловићева истиче у у СНС-у сматрају да је Војводини потребан премијер "који зна где му је радно место и људи који су спремни да раде дан и ноћ", преноси Танјуг.

Потпредседница СНС-а представила је на конференцији за новинаре новог члана странке - бившег потпредседника ДСС-а и председника војвођанског одбора те странке Миленка Јованова.

Поручила је да је СНС сваког тренутка спреман за изборе, јер Војводина годинама стагнира.

"Ми желимо да цела Србија иде напред", поручила је Михајловић, наводећи да у странци није било разговора о датуму покрајинских избора, ни о томе да ли ће бити одржани истовремено са локалним.

Истакла је да премијер и сви чланови владе раде на реформама у Србији које су, како каже потребне и Војводини.

Говорећи о новом члану СНС-а Јованову, Михајловићева је рекла да његово представљање није предизборна тактика, а да ће он као млад, вредан и образован човек заједно са напредњацима радити на томе да Србија буде модерна, развијена земља.

Јованов је, наводећи да је ДСС напустио пре три месеца, рекао да мотив за његов улазак у СНС нису избори, већ жеља да се заустави пропадање Војводине.

"Да ли ће избори бити пред крај године или не - видећемо. Покрајинска власт би најрадије укинула изборе и то се види по томе што све пропада, ни у шта се не улаже, осим 300 милиона у борбу против комараца, која такође не успева", рекао је Јованов.

Испитати сваку могућност злоупотребе

Михајловићева је, поводом писања појединих медија да Тужилаштво проверава доделу 2.500 службених станова у Железницама Србије, рекла да треба испитати сваку могућност евентуалне злоупотребе.

Упитана да ли је изненађена тиме што Тужилаштво проверава доделу 2.500 станова Железнице Србије, рекла да институције система свуда где постоји могућност злоупотребе, па и у Железницама, морају то да испитају.

"Не знам о чему се ради, али и да је у питању један или 2.500 станова, то мора да се провери, било да се ради о Железницама или било којем другом јавном предузећу", рекла је Михајловић новинарима.

Истакла је да држава спроводи свеобухватне реформе и истовремено чини све да се искорени корупција и криминал.

Београдски медији пишу да Тужилаштво за организовани криминал испитује доделу више стотина службених станова у "Железницама Србије" у последњих десет година, а на основу сумњи да су многи од њих незаконито набављени и уступљени запосленима путем закупа или откупа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару