Читај ми!

Косовска скупштина у понедељак гласа о Специјалном суду

Косовска скупштина требало би у понедељак, 3. августа, да гласа о уставним амандманима који су неопходни за формирање Специјалног суда за злочине бивше ОВК, пише портал "Косовапрес".

Председништво косовске скупштине је на ванредној седници донело одлуку да се у понедељак у 10 часова одржи пленарно заседање на којем ће се гласати о уставним амандманима, преноси Танјуг.

Упркос великом противљењу опозиције, Председништво је донело одлуку да на дневни ред стави гласање о уставним амандманима којима се отвара пут за формирање Специјалног суда.

На седници Председништва косовске скупштине шеф парламентарне групе Покрета "Самоопредељење" Глаук Коњуфца је рекао да је "поновно стављање на гласање тих амандмана антидемократски потез без преседана".

"И први пут када су амандмани дошли у Скупштину били су скандалозни и уместо да влада то прихвати, она сада иде корак даље и прави још антидемократскији потез и без промењеног зареза поново их враћа у скупштинску процедуру, што је без преседана. Уколико то урадимо, легитимисаћемо анархију на Косову", рекао је Коњуфца.

Сличан став имају и председници осталих парламентарних опозиционих група.

У међувремену, већина посланика Демократске партије Косова, чији су гласови против били одлучујући да амандмани не буду усвојени на седници од 29. јуна, изјаснили су се да ће сада гласати за усвајање амандмана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи