Читај ми!

Николић: Крагујевац је опљачкан, поднећу две пријаве

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић изјавио је да је тај град за време бивше власти опљачкан и да је написао две кривичне пријаве које ће наредних дана предати надлежним органима, али није желео да прецизира против кога.

"Крагујевац је опљачкан град и то је нешто што сви Крагујевачани треба да знају", рекао је Николић гостујући у емисији "У фокусу" Радио-телевизије Крагујевац.

Наглашавајући "да је новац константно долазио у Крагујевац и нестајао без трага", Николић је рекао "да има доказе које не жели да чува у фиоци да је бивша власт опљачкала Крагујевац", пренео је Танјуг.

"Тиме ћемо се у наредном периоду озбиљно бавити, а ја ћу лично да учествујем у подношењу кривичних пријава против извршиоца", рекао је Николић и додао "да је бивша власт пљачкала град где год је стигла, да се према имовини локалне смаоуправе опходила као да је њена прћија".

Упитан против кога ће поднети кривичне пријаве и за какву пљачку, Николић није желео да прецизира, рекавши да ће се врло брзо сазнати, као и "да се од пљачкања града обогатила мала група људи".

Говорећи о градским предузећима у којима су недавно смењени директори и именовани нови, градоначелник Николић је рекао "да је много пара извучено са Шумадија сајма", а навео је и да је "Енергетика" готово једну деценију набављаља угаљ по већој цени за 40 одсто.

"И та предузећа ће бити предмет надлежних органа", рекао је градоначелник Крагујевца.

Упитан да ли је задовољан начином расподеле средстава клубовима, Николић је рекао да се крагујевачки спорт коначно финансира у складу са законом и праведно, што раније није био случај.

"Тврдим да је раније у расподели средства било злоупотреба и махинација. Тамо где је било највише пара, тамо је било највише махинација и то ће у наредном периоду бити испитано", рекао је Николић.

Подсетио је да су одлуком градског већа, ове године сви клубови добили средства из буџета града.

"Сви спортски клубови су добили паре, сем фудбалског клуба 'Раднички 1923' зато што им је рачун у блокади, а ми не можемо по закону да им пренесемо средства", рекао је Николић.

Говорећи о новом закону о рационализацији запослених у јавној управи који је пред републичким посланицима, Николић је рекао да закон предвиђа да у јавном сектору Крагујевца буде 2.700 запослених, а у овом тренутку их има око 4.000.

"У Крагујевцу има вишка запослених и то ствара терет највише комуналној делатности која због тога не може да функционише", рекао је градоначелник Крагујевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи