Читај ми!

Гашић: ДС хоће да сачува привилегије

Одржавање покрајинских и локалних избора свакако би било у интересу грађана Србије, а противљење демократа тим изборима је њихов покушај да још мало задрже своје привилегије и фотеље, каже потпредседник СНС-а Братислав Гашић.

Братислав Гашић је у интервјуу Танјугу рекао да иако је ДС на власти, не зна када су последњи пут сели у те фотеље, дошли на своје радно место и урадили било шта корисно за грађане.

Гашић, иначе и министар одбране, каже да није на њему да са своје позиције одлучује кад ће локални и покрајински избори бити одржани, али верује да су релативно близу и да је то веома добра вест за грађане, пре свега Војводине.

Критике ДС-а, која је на власти у Војводини, да би децембарски избори били противуставни, Гашић разуме као жељу да још на кратко остану у "управним одборима и својим фотељама", свесни да ће их грађани, због нерада, казнити на следећим изборима.

"То је само њихова борба за још један дан више на власти", наводи Гашић, уз опаску да се демократе плаше воље грађана.

Гашић верује и да грађани Србије желе изборе на локалу и у Покрајини што пре, јер им је у претходне три и по године постало јасно ко ради у интересу грађана, као и што желе и да Покрајина буде мотор и замајац Србије у индустрији и пољопривреди.

"Војвођани не желе више неодговорну власт на покрајинском нивоу, која је унистила Развојну банку Војводине и све што је дотакла, којима је искључиви циљ да само седе у фотељама и по управним одборима, и да летују по Хрватској, а не да брину о грађанима", наводи Гашић.

Гашић оцењује да су односи у Немањиној 11 и између коалиционих партнера СНС-а и СПС-а одлични, и да је покретачка снага Владе Александар Вучић - "јак лидер и човек са визијом".

Додаје да министри из редова напедњака немају ништа ни против реконструкције и понавља да је премијер тај који оцењује како раде поједина министарства.

Унутарстраначки односи стабилни

На питање какво је расположење у странци у тренутку кад се од Србије тражи да се што јасније определи за европске интеграције и Запад или Русију, Гашић одговара - стабилно и без икаквих подела и размимоилажења, упркос жељи многих да у најјачој политичкој партији у Србији буде другачије.

"Нема поделе у чланству, иако би многи желели да је виде", каже Гашић и додаје да је Србија јасно опредељена за европски пут и да грађани имају чврсто поверење у Вучића и његову визију.

Братислав Гашић негира медијске спекулације о различитој политици премијера и председника државе, некадашњег лидера напредњака, Томислава Николића.

"Председник има своју Уставом прописану улогу, која је различита од улоге премијера и само неразумевање те чињенице код некога може да изазове недоумицу", наводи Гашић и додаје да је Србија чврсто опредељена за ЕУ, али и да Србија има пријатеље и сарађује са свима и на Истоку и на Западу.

Кад је реч о унутарстраначким односима, Гашић каже да се избори за председнике општинских и месних одбора одвијају без трзавица и проблема.

Истиче да су смењени председници општина и функционери из редова напредњака који нису добро радили.

"Онај функционер који није ништа учинио за свој народ, који није показао способност и одговорност и умеће да води локалну самоуправу, не може да очекује да ту остане", истиче Гашић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи