Читај ми!

ДС: Вучић замајава и дели грађане

Демократска странка оптужила је премијера Александра Вучића да најављује повећање плата и пензија због рејтинга своје странке. Похвалила је што је, како се наводи, уважио њихову примедбу да се не смеју узимати примања људима у јавном сектору, те, истовремено, указала да заправо и неће бити повећања.

"Вучић је најаву да ће око 350.000 људи имати значајно повећање плата на конференцији за новинаре објаснио тврдњом да плате и пензије које буду повећаване неће бити враћене на ниво на којем су биле пре него што је он као премијер одлучио да запосленима и пензионерима одузме десет одсто плате", наводи ДС, преноси Танјуг.

Та странка саопштава да је, уколико буде повећања, реч о делимичном враћању плата и пензија на ниво нижи од ранијег, те да нема речи о повећању плата и пензија.

"ДС се радује да је премијер послушао наше захтеве да не може узимати примања пензионерима, просветним и здравственим радницима, војсци и полицији и социјалним радницима, али не подржава то што делимичним враћањем плата прави неједнакост међу грађанима кршећи њихова загарантована права", поручују из те странке.

Како наводе, иако у Скупштини Србије владајућа коалиција доноси закон који ће омогућити отпуштање запослених управо у областима у којима најављује враћање плата, истој тој коалицији ниједног тренутка не пада на памет да отпусти 50.000 страначких кадрова које су запослили у јавним предузећима и осталим државним институцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи