Читај ми!

СНС и ПС: ДС да објасни финансирање дивљег кафића у Новом Саду

Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад позвао је Демократску странку и њеног председника Бојана Пајтића да објасне зашто Пајтић као председник покрајинске владе финансира рад дивљег кафића са баштом на обали Дунава на популарном купалишту “Бећарац“. И Покрет социјалиста тражи од покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина да каже да ли се средствима тог секретаријата финансира рад поменутог дивљег кафића.

Новосадски напредњаци постављају питање по ком основу се даје новац грађана Војводине удружењима која, како стоји у саопштењу, отварају нелегалне угоститељске објекте и не плаћају порез неиздавањем фискалних рачуна, преноси Танјуг

"Колико је демократама стало до грађана говори и чињеница да тај локал својим постојањем и радом угрожава извориште питке воде, што може да има последице по здравље Новосађана", истиче се у саопштењу.

Градски одбор СНС-а Нови Сад поручује Демократској странци да "овај пример њиховог бахатог понашања неће бити реализован како су демократе замислиле, јер срећом по грађане, ДС није више на власти у Новом Саду", додаје се у саопштењу.

Напредњаци кажу да је градска инспекција већ предузела све мере како би се спречило, "нелегално понашање демократа и заштитило здравље и безбедност грађана Новог Сада".

И покрајински Покрет социјалиста је од покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослава Васина затражио да се изјасни да ли се средствима тог секретаријата финансира рад тог, како наводе, дивљег кафића.

Покрет социјалиста наводи да је Удружење грађана Центар за развој, едукацију и промоцију "Цреп", основано у новембру прошле године, једна од организација које су на конкурсу за спровођење јавних радова од тог покрајинског секретаријата добиле финансијска средства и поред чињенице да пре тога није спроведен ниједан значајнији пројекат и да је радило тек око шест месеци.

Градска управа за инспекцијске послове Новог Сада установила је ових дана да је то Уружење грађана, које "нема дозволу да обавља угоститељску делатност, отворило дивљи, нелегалан кафић са баштом уз обалу Дунава на Сунчаном кеју, популарни Бећарац", наводи ПС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи