Читај ми!

Протестна шетња ДС-а због кашњења радова у Улици војводе Степе

ДС у Улици војводе Степе организаво је протестну шетњу са које је упућен апел градској власти да се радови у тој улици у што краћем року заврше.

Како је новинарима рекао председник Градског одбора Демократске странке Балша Божовић, градска власт не би требало да се препуцава са извођачима радова и да прете једни другима пеналима, јер, како је навео, од тог препуцавања грађани заиста немају ништа, преноси Танјуг.

"Они треба да заврше у најкраћем могућем року ову улицу, како би грађани могли нормално да живе и раде, као што су могли пре неколико година", рекао је Божовић.

Према његовим речима, ДС је организовао протестну шетњу улицом Војводе Степе, јер је та недовршена улица симбол градске власти, а како је рекао, градоначелник Београда Синиша Мали и градски менаджер Горан Весић, који су потписали и закључили тај уговор, посао нису у стању да заврше до краја и одговорност пребацују на демократе.

"Овај пројекат је мењала актуелна градска власт, ДС је оставила готов пројекат и обезбедила средства за реализацију пројекта. Ми смо расписали и тендер и то је оно што је било до нас. Када је привремени орган преузео власт, даље је све било у њиховим рукама, радили су ревизију, мењали пројекат и на крају потписали и закључили уговор са актуелним извођачем", навео је Божовић.

Додао је да су у протестној шетњи са демократама и незадовољни грађани.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре владе у сенци Драгослав Шумарац навео је, такође, да актуелна власт пребацује сву кривицу за неуспеле пројекте на ДС.

Према његовом мишљењу, актуелна власт нема довољно стручних људи, што се, како је рекао, види и по законима које доносе, а само деле обећања.

"Без обзира на то што је средства обезбедила претходна власт, а пројекат био потпуно прецизан и сређен, видимо да ни овде не могу да се испоштују рокови'', додао је Шумарац и нагласио да су ''једни исти извођачи радова, и на мосту у Борчи, и на ауто-путу и у Војводе Степе и то ће сигурно морати да се преиспита, када се промени власти у Београду и Србији".

Шумарац је додао да су окупљени на протестној шетњи симболично хтели да покажу да се једна од најпрометнијих улица у Београду претворила у шеталиште и да сви власници радњи у Војводе Степе имају право на надокнаду губитка профита од, пре свега прекорачења рокова и да нису криви што власт не може да испоштује рокове и натера извођача радова ради онако како су потписали уговор.

Према проценама полиције, на протестној шетњи у Војводе Степе било је око 250 грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару