Обележен дан општине Звечан

Свечаном академијом у Звечану на северу Косова и Метохије обележен Дан општине. Марко Ђурић проглашен за почасног грађанина Звечана.

Градоначелник општине Звечан Вучина Јанковић истакао је да је дошло време да нови људи на челу општине Звечан подизањем инфраструктурних и људских капацитета створе услове за бољи живот свих грађана ове општине, преноси Танјуг.

Он је напоменуо да тешка политичка и економска ситуација захтева да се још више ради на јединству и да се мирних и хладних глава, првенствено мудрошћу, избори за бољи живот, рекао је Јанковић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић проглашен је за почасног грађанина Звечана. 

Ђурић је на свечаној академији у Дому културе рекао да у општини Звечан пре 25 година није постојало оне врсте организације и институција каквих има данас када општина има храбре и вредне људе за које рекао да су један од стубова српског постојања на Косову и Метохији.

Он је казао да себе не сматра посебно или више достојним од других грађана да би био носилац посебних признања и да је ово нека врста аванса за оно што тек треба да буде урађено у будућности, подвукавши да данашње признање осећа као додатну одговорност.

Ђурић је истакао да је Повељу почасног грађанина Звечана прихватио да не би увредио домаћине и грађане ове општине истакавши да сматра да је сваки Србин почасни грађанин КиМ.

"Мени је заиста част што сам и формално убројан у почасне грађане, али сматрам да свако од нас има одговорност, јер нама је почаст да данас живимо овде учињена трудом и немерљивим жртвама претходних генерација и то је искључиви разлог зашто смо ми данас овде", закључио је Ђурић 

Повељу почасног грађанина Марку Ђурићу уручио је председник Привременог органа општине Звечан Драган Недељковић.

Пре Ђурића почасним грађанима ове општине на северу Косова, која је данас прославила 24. рођендан, проглашени су тенисер Новак Ђоковиц, председник Руске Федерације Владимир Путин, Зоран Кривокапиц познати лекар и српски дипломата Југослав Костић.

Поред представника Канцеларије за Косово и Метохију присуствовали су и министар администрације локалне самоуправе у косовској Влади Љубомир Марић, начелници округа, председници општина, директори локалних институција и предузећа, председници братских општина из Србије и Републике Српске, представници СПЦ... 

На данашњи дан пре 24 године општина Звечан је поново организована као јединица локалне самоуправе.

У оквиру данашње свечане академије у "Дому културе Трепча" приређен је богат културно - уметнички програм у коме су учестовали КУД Звечан, песници, истакнути културни ствараоци.
Уручене су и захвалнице и награде појединцима и установама за допринос у развоју образовања, културе, спорта...

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи