Читај ми!

Јањић: Атмосфера у Сребреници пуна неповерења

Одлазак премијера Вучића у Сребреницу начин је да се избрише један део минуса приписан Србији, каже за РТС Душан Јањић из Форума за етничке односе. Атмосфера у Сребреници је пуна неповерења, а безбедносни ризици су велики, оцењује Јањић.

Душан Јањић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да очекује да тек на комеморацији чује главне поруке из Сребренице и додао како је видљиво да је атмосфера пуна неповерења и електрицитета.

"Али има нешто изнад свега тога, а то је да се и после двадесет година грађани БиХ осећају као мишеви у некој игри коју не разумеју", наводи Јањић.

Напомиње да тренутна ситуација није повољна за Србију, јер се наша држава поново нашла изолована, покретањем питања резолуције о Сребреници.

Јањић указује како су добри потези које се вуку доласком Меркелове и додаје како је стављени вето на резолуцију добра ствар за нашу државу.

Јањић понавља да се много искомпликовала ситуација и додаје да ће Србија бити под притисиком пред сваку посету са Милорадом Додиком, што ће како каже, сузити маневарски простор.

Ипак, сигурно је да ће се један део минуса надокнадити одласком премијера у Сребреницу, каже Јањић и додаје како сада на свим странама имамо покушај да се изагради поверење.

Треба интензивно радити даље на изградњи односа и не треба се опустити, подвлачи Јањић.

Говорећи о безбедносним ризицима на данашњем скупу у Сребреници, Јањић подсећа да је присутан велики ризик, и да је напетост велика.

"Али претпостављам да људи који су се одлучили да путују у Сребреницу нису склони инцидентима или је мало њих склоно томе. Онај ко ће отићи у Сребреницу или има некога тамо или је на неки начин повезан са Сребреницом. Али неко ко има иоле памети неће пробати да направи неред. Ово је велики изазов за тероризам. Али надам се да ће се све завршити добро", закључује Јањић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару