Читај ми!

Питања опозиције из скупштинског хола

Посланици опозиционих ДС, СДС, ЛСВ, Нове странке и Покрета за преокрет постављали су данас, последњег четвртка у месецу, у скупштинском холу питања Влади Србије, негодујући тако што она ни овог, последњег четвртка у месецу, није испунила ту обавезу.

Опозиција је, негодујући што премијер Александар Вучић и чланови Владе Србије ни овог последњег четврка у месецу нису дошли у парламент да одговарају на питања посланика, поставила макету испед микрофона, на којој су били Вучић и министри, па су се на тај начин њима "обраћали", преноси Танјуг.

Посланица СДС-а Бранка Каравидић упитала је премијера да ли је Влада Србије разматрала платформу председника државе Томислава Николића о Косову и Метохији и уколико јесте какав је став чланова владе, да ли се тај текст коси са потписаним Бриселским споразумом и да ли ће се он наћи у парламенту, да ли у истом или измењеном облику.

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић је, обраћајући се макети Владе Србије, рекао да не зна зашто влада "бежи из парламента", а питање које је поставио премијеру је шта ће Србија учинити да Мађарска не подигне ограду на граници.

"Молим вас да обезбедите да Србија не буде острво. Молим вас обезбедите да за време ове владе држва не буде ограђена", рекао је Веселиновић, напоменувши да чланови Владе Србије већ годину дана нису били у парламенту последњег четврка у месецу.

Посланик Нове странке Зоран Живковић избројао је да је од удеса војног хеликоптера, када је погинуло седам људи, прошло 105 дана, а да одговора Владе Србије на питања посланика о тој несрећи јос увек нема.

Живковић је поновио и питање о формирању "деливери јунитса", са којим циљем су формиране, по ком правном основу и колико их је до сад формирано, као и зашто још увек јавност нема увид у уговоре са "Етихадом" и за "Београд на води".

Његов страначки колега Владимир Павићевић упитао је да ли је полиција открила ко је наручилац пребијања некадашњег декана ФПН Илије Вујачића и помоћника министра просвете Милована Шувакова.

Посланица ЛСВ Олена Папуга упитала је за судбину локалних медија , а посебно оних који емитују на језицима националних мањина.

"Ти медији ће бити угашени, а уставно право на информисање на језицима националних мањина угрожено", рекла је Папуга.

Посланица ДС Александра Јерков је Владу Србије упитала колико је инвестиција Уједињених Арапских Емирата у Србију до сада реализовано, колико је кредита Србија узела од те државе, те шта је са преосталим инвестицијама које су обећане.

Она је упитала и за судбину пољопривредног предузећа АД Бачка из Сивца, коме прети стечај, јер 30. јуна истиче рок за враћање седам милиона евра кредита.

Посланик Зелених Србије Иван Карић говорио је о храсту, старом више од 600 година, на траси Коридора 11, наводећи да је он парадигма Србије, те да је његова одбрана врхунска цивилизацијска тековина.

“Позивам премијера и министре да летују код храста”, рекао је Карић.

Пословник о раду парламента предвиђа да чланови Владе Србије сваког последњег четврка у месецу када заседа парламент, од 16 до 19 сати, одговарају на питања посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи