Читај ми!

Михајловић: Бићу уз Вучића ако одлучи да иде у Сребреницу

Потпредседница Владе Зорана Михајловић каже да ће, уколико премијер Александар Вучић одлучи да оде у Сребреницу, она свакако бити уз њега како би одали пошту жртвама.

Зорана Михајловић је, коментаришући нападе на њу поводом информација у медијима да је једина на седници Владе Србије подржала резолуцију о Сребреници, рекла да они нису ни први ни последњи, али и додала да "то није патриотизам", преноси Танјуг.

Додала је да, уколико нема искреног поверења и стабилности у региону, они који данас нападају њу, сутра ће нападати свакога ко буде хтео да покрене веће економске и политичке комуникације. 

Упитана како је гласала приликом изјашњавања министара о нацрту Резолуције о Сребреници, Михајловић је рекла да је та тачка дневног реда била под ознаком држава тајна, те да не жели да коментарише док се тај статус не склони.

"Чињеница је да морамо да мислимо о будућности, да се не враћамо у прошлост и уколико премијер Вучић одлучи да иде у Сребреницу, ја ћу свакако бити уз њега, да одамо пошту жртвама", рекла је Михајловић.

Додала је да је све што Влада Србије ради претходних годну дана у циљу постизања стабилности целог региона и помирења.

"Без искреног поверења у региону, није могуће размишљати о економском развоју и пословним комуникацијама, а сигурно је да сви у региону желе да грађани живе боље", рекла је Михајловић.

Михајловић је навела да је за Београд важна реализација Бриселског споразума с Приштином и да се постигне договор не само због отварања поглавља у преговорима Србије са ЕУ, већ и због Срба који живе на Косову и успостављања сигурног функционисања будуће Заједнице српских општина.

"То је оно што је приоритет Владе Србије", рекла је Михајловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи