Наташа Вучковић известилац ПС Савета Европе за Турску

Члан делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Наташа Вучковић изабрана за известиоца за Турску, саопштено је из Народне скупштине.

"Турска је важна чланица Савета Европе и налази се пред тешким изазовима због ситуације у Сирији и на Блиском истоку и великог броја избеглица на њеној територији. Највећа је муслиманска земља у овој Организацији и веома је важно да сачува демократију, владавину права и људска права. То је мисија Савета Европе", истакла је Вучковићка, преноси Танјуг.

Турска се од 2004. године налази у пост-мониторинг фази, а поред ње такав облик надзора се спроводи још и над Бугарском и Македонијом.

Дужност известиоца је да периодично припрема извештај о напретку чланице у испуњавању обавеза преузетих чланством у Савету Европе, наводи се у саопштењу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи