Вучић захвалио амбасадору Вилхелму на подршци

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Савезне Републике Немачке Хајнца Вилхелма и том приликом му захвалио на искреном пријатељству према Србији и великој подршци раду српске владе.

"Дипломатско знање и посвећеност амбасадора Вилхелма допринели су да Србија и Немачка имају најбоље односе у својој историји. Доказ изграђеног великог међусобног поверења је и посета канцеларке Ангеле Меркел 8. и 9. јула", нагласио је премијер Вучић, преноси Танјуг.

Српски премијер је захвалио и немачкој влади, као нашем највећем донатору развојне помоћи.

Амбасадор Вилхелм рекао је да је Србија, за време његовог мандата, захваљујући раду Владе, много напредовала.

"Слика о Србији је значајно промењена на боље како у Немачкој, тако и у целој Европској унији. Србија ужива много већи углед, него раније", рекао је немачки амбасадор и пожелео много успеха премијеру Вучићу и Влади у будућем раду.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић састао се са амбасадором СР Немачке Хајнцом Вилхелмом, коме ускоро истиче мандат у нашој земљи и том приликом саговорници су истакли традиционално добру сарадњу двеју земаља, саопштено је из МУП-а.

Како је наведено, током састанка министар Стефановић и амбасадор Вилхелм разговарали су и о актуелној теми ирегуларних миграција и напорима које Србија улаже заједно са европским партнерима у сузбијању тог проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи