Кинеска делегација у посети Србији

Делегација Народне Републике Кине, на челу са замеником кинеског премијера Џангом Гаолијем, допутовала је у тродневну посету Србији, током које ће са највишим званичницима наше земље разговарати о развоја укупних односа и обнови инфраструктурних објеката у Србији.

Госте из Кине, који ће током боравка у нашој земљи разговарати са председником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем, дочекала је на Аеродрому "Никола Тесла" потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, преноси Танјуг.

Циљ посете кинеске делегације Србији је интензивирање сарадње како би се на обострану корист у што већој мери искористиле компаративне предности привреда обе земље и економски односи подигли ближе нивоу постигнутих политичких и укупних односа две земље и народа, саопштено је из кабинета потпредседнице владе.

Осим развоја укупних односа две земље, тема састанака биће и обнова инфраструктурних објеката у Србији за које није могуће обезбедити финансијска средства из мултилатералних, односно билатералних извора под истим финансијским условима, наводи се у саопштењу.

Из надлежности Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре теме разговора биће развој односа Србије са Кином у оквиру мултилатералних активности "Један пут, један појас" (нови Пут свиле) и механизма сарадње Кине са 16 земаља централне и источне Европе.

Такође  тема разговора биће реализација инфраструктурних пројеката у Србији кроз Споразум о сарадњи у области инфраструктуре са посебним нагласком на мађарско-српске железнице као саставног дела сва три наведена облика сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи