Читај ми!

ЛСВ: Застрашујућа одлука мађарских власти

Лига социјалдемократа Војводине оштро је критиковала одлуку мађарских власти да због миграната подигну ограду на граници са Србијом, истаквши да је тако нешто "незамисливо и застрашујуће у 21. веку".

"Без обзира на то што се у комуникацији грађана две земље суштински не мења ништа, што ће се граница прелазити на исти начин као и до сада, ограда од бодљикаве жице да би се зауставили људи који беже од рата и глади, више је од срамоте", наводи ЛСВ.

ЛСВ указује и да одлука о подизању четири метра високог зида од бодљикаве жице дуж границе са Србијом, налик на концентрациони логор, "више него јасно доказује да је реч о политичарима који дубоко не разумеју вредности које баштине земље ЕУ", преноси Танјуг.

Та странка у саопштењу криткује мађарске власти и што "преко билоборда, на мађарском језику, поручују азилантима да не отимају послове домаћем становништву".

ЛСВ сматра и да је то доказ да је у Мађарској "њихова ксенофобија метастазирала на начине који су незамисливи за једну чланицу ЕУ".

У саопштењу се наводи и да је "премијер Виктор Орбан очито заборавио како је изгледало када су грађани земаља Варшавског пакта пре само 30 година били ограђени зидовима и покушавали да нађу бољи живот ван граница своје земље".

Мађарска ће подићи четири метра високу ограду дуж границе са Србијом да би спречила прилив илегалних имиграната, саопштио је јуче мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.

"Говоримо о граници од 175 километара, која се физички може затворити са четири метра високом оградом", рекао је он додавши да је министар унутрашњих послова добио инструкцију да то припреми".

Припреме би требало да буду завршене до наредне среде, изјавио је Сијарто, пренела је мађарска агенција МТИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи