Читај ми!

СНС: Радна група за јавну набавку радиолошке опреме

Српска напредна странка затражила је да војвођанска скупштина оформи радну групу која ће пратити поступак јавне набавке медицинске опреме за Институт у Сремској Каменици, с обзиром на то да је та набавка шест пута заустављена.

У име посланичке групе СНС-а, посланик Дарко Бађок поднео је председнику Скупштине Војводине Иштвану Пастору предлог за допуну дневног реда наредне седнице парламента са захтевом да се оформи та радна група, преноси Танјуг.

Напредњаци трже "да се оформи радна група Скупштине Војводине, која ће испитати чињенично стање у реализацији и пратити спровођење поступка јавне набавке медицинске опреме за радиолошку терапију за Институт у Сремској Каменици".

Напредњаци, напомињући да стављају интерес грађана испред полтике, захтевају да се формира радна група у чијем раду ће учествовати представници свих посланичких клубова.

Задатак радне групе био би да Управи за капитална улагања, која спроводи јавну набавку пружи "очигледну потребну помоћ и надзор у спровођењу јавне набавке".

"С обзиром на специфичност јавне набавке, чијом реализацијом би се омогућила куповина опреме за зрачење, свако даље ризиковање здравља пацијената иде на моралну, политичку и законску одговорност свих који одбијају сарадњу, стваљајући личне или странчке интересе испред живота гарђана", наводе напредњаци у захтеву.

У захтеву Пастору се подсећа да је СНС пре неколико месеци тражио на ванредној седници војвођанске скупштине утврђивање одговорности за пропусте у јавној набавци, а да су закључи одбачени.

СНС сматра и да инсистирање на новој седници на ту тему, а с обзиром на став већине посланика исказан на претходној, не би резултирало помаком из тренутне ситуације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи