Читај ми!

Посланичка питања

У делу седнице Скупштине предвиђеном за питања представницима власти, посланици Демократске странке упитали су зашто још није објављен уговор за пројекат "Београд на води", а напредњаци су затражили оставку војвођанског премијера Бојана Пајтића.

Заменица шефа посланичког клуба СПО-ДХСС Олгица Батић упитала је министра спољних послова Србије Ивицу Дачића шта ради домаћа дипломатија и како је могуће да на време није сазнала шта се спрема у нацрту резолуције Велике Британије о Сребреници, преноси Танјуг.

“"Докле ћемо бити необавештени. Шта ради наша дипломатија и како је могуће да се није на време сазнало шта се спрема у тој резолуцији”", навела је Батићева.

Батић је министра здравља Златибора Лончара упитала и шта је истина када су у питању последице инфекције на Клиничком центру Србије и да ли има преминулих, а министарку пољопривреде Снежану Богосављевић Бошковић за одлуку да се 25.000 динара субвенција по крави додељује само оним домаћинствима који имају две или више крава, с обзиром на то да сваки други сточар у земљи у својој штали има по једну краву.

Имала је питање и за министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића и то поводом хапшења 29 припадника полиције и царине –ко је, где и на који начин у ланцу командовања затајио, да ли се раније то могло открити и колика је штета нанета.

Напредњак Марко Атлагић затражио је од Бојана Пајтића остакву, због лошег руковођења Војводином и финансијских малверзација у "Развојној банци Војводине", Фонду за капитална улагања, Фонду за развој.

"ДС влада у Војводини већ 15 година, за време мандата ДС Војводина је од локомотиве развоја Србије постала посебни вагон у сиромашној композицији. Пољопривреда је на издисају, војвођанска села се гасе, сељаци су препуштени сами себи. Такво стање је неодрживо и Пајтић заиста мора да оде"”, рекао је Атлагић, додајући да војвођански премијер још није одговорио на питања грађана о малверзацијама у тим финансијским институцијама.

Демократа Балша Божовић упитао је Владу Србије зашто још увек није објавила уговор за пројекат “Београд на води” и зашто се од грађана крију детаљи тог уговора.

“"Питам директно Зорану Михајловић (министарка саобраћаја, грађевине и инфраструктуре) зашто се од грађана Србије крије уговор који представља, како сте рекли, стратешки посао за Србију. Сазнали смо у међувремену да нема 3,5 милијарди инвестиција, спекулише се да ће држава имати свега 32 одсто удела у новоформираном предузећу ‘Београд на води’, 68 одсто ‘"Игл хилс"’, да ће пројекат трајати 30 година”", рекао је Божовић.

Посланици су рад наставили расправом о потврђивању уговора о изменама финансијског уговора Србије и Европске инвестиционе банке, за програм модернизације школа, којима се помера рок за завршетак радова у две школе до краја 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи