Читај ми!

Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије почели су седницу посланичким питањима, па су тако демократе питале да ли постоји стратегија за развој туризма, уз оцену да најаве премијера Александра Вучића о подстицајима за развој домаћег туризма неће допринети да туризам у Србији заживи.

Балша Божовић из Демократске странке је на почетку седнице навео да туризам због неколико ваучера од 5.000 динара неће да заживи, преноси Танјуг.

Божовић тврди да премијер Александар Вучић и Министарство финансија имају потпуно супротно виђење развоја туризма, имајући у виду да ће, како наводи, трошкови корпоративних путовања, такозваних "тим билдинг" путовања, бити увећани за 60 одсто када су у питању порези.

Божовић је премијера и Министарство финансија упитао да ли постоји стратегија за развој домаћег туризма, наводећи да није јасно како ће и на који начин бити обезбеђени порески подстицаји онима који су заинтересовани да одмор проведу у Србији.

Посланици Нове Србије покренули су питање посета музеју "Николе Тесле" у Београду, а шеф посланика те странке Мирослав Маркићевић упитао је министра културе и информисања Ивана Тасовца под којим условима остали грађани могу да посете тај музеј и да користе остале просторије Музеја, имајући у виду фотографију која је пре неколико дана објављена у јавности.

"Поводом фотографије која се појавила у јавности има основа да министра Тасовца питамо да ли постоји протокол или кућни ред којима се уређују правила у таквим институцијама, радно време и да ли може да каже у које доба дана или ноћи је снимљена фотографија. Претпостављам да није у радно време, јер посетиоци не би могли да конзумирају своје потребе ако неко седи на душецима, јорганима и ћилимима", навео је Маркићевић. 

Додаје да га као грађанина забрињава ћутање и нереаговање радника у култури.

Посланик СПО- ДХСС Александар Чотрић упитао је директора БИА Александра Ђорђевића да ли ће после рехабилитације Драгољуба Драже Михајловића његови лични предмети који се налазе у поседу БИА бити предати Војном музеју на Калемегдану или Помен дому на Равној гори.

Посланик СПС-а Неђо Јовановић указао је на тешко стање у Здравственом центру у Ужицу услед блокаде рачуна у износу од 10 милиона динара, наводећи да је због тога угрожено право пацијената, јер поред осталог, није омогућено упућивање пацијената на даље лечење ван тог центра као и рецептура.

Посланица СДС-а Бранка Каравидић саопштила је да је Мајданпек претходних дана био прекривен прашином из рудника бакра и упитала министра просвете, науке и технолошког развоја Срђана Вербића да ли је упознат са тим и шта ће РТБ Бор предузети да се то питање реши.

Напредњаци су указали да Влада Војводине још увек није уплатила новац извођачима радова на Жежељевом мосту, а министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића упитали када ће новоотворено полицијско одељење у Новом Саду добити карактер полицијске испоставе и када ће почети да ради у пуном капацитету како би се повећала безбедност грађана.

"Влада Бојана Пајтића мисли само на себе, па питам колико је укупан и просечан број дана када је влада каснила са уплатама, да ли је тачно да до данас још увек није извршена уплата и колико су штету грађани претрпели због ових кашњења", навео је напредњак Жарко Мићин.

Посланици су наставили рад расправом о новим законским решењима у области одбране од града и о запаљивим и горивим течностима и запаљивим гасовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи