Читај ми!

Полемика Владимира Јешића и СНС-а

Владимир Јешић тврди да га је у полицији испитивао функционер СНС-а из Сремске Митровице. МУП одбацује наводе Владимира Јешића као неосноване и нетачне. Напредњаци одговарају да Јешић наставља са фарсама.

Владимир Јршић је назвао "фарсом" процес унутрашње контроле полиције поводом случаја његовог привођења половином априла и рекао да га је у том процесу данас, као члан комисије који представља јавност, испитивао Владимир Петковић, који је функционер Српске напредне странке (СНС) из Сремске Митровице.

Јешић је за агенцију Бета рекао да је трочлана комисија данас заседала у Сремској Митровици и да га је том приликом испитивао Владимир Петковић, након чега је Јешић одбио да потпише записник.

Владимир Петковић је начелник Управе за урбанизам и стамбено-комуналне послове у градској власти у Сремској Митровици, испред СНС-а.

"Невероватно је да је комисију, па и Петковића, именовао лично министар унутрашњих послова Небојша Стефановић. Ово је највеће понижавање полиције које сам доживео и видео уживо. Чак и деведесетих година су нас приводили полицајци а не страначки функционери, који су у овом случају јасно преузели улогу полицајаца", казао је Владимир Јешић.

"То је политичка фарса, а не полицијска истрага", рекао је Јешић и навео да је унутрашња контрола негирала да су приликом његовог привођења половином априла у полицијској станици у Инђији били и полицајци из МУП-а Србије из Београда, као и психолог-полиграфиста, такође из Београда.

МУП негира Јешићеве наводе

Огласило се и Министарство унутрашњих послова које је саопштило да су наводи Владимира Јешића нетачни, јер је Владимир Петковић за члана Комисије, именован неколико месеци пре него што је Јешић пријавио догађај о којем је Комисија данас расправљала.

"Нетачни су и наводи Владимира Јешића да га је Петковић директно испитивао, јер процедура налаже да питања поставља или директно председник Комисије или члан, посредством председника. У овом конкретном случају Владимир Петковић није учествовао у испитивању, што потврђује и председник Комисије, Драган Стојанац. Тачније, није поставио ниједно питање Јешићу", наведено је у саопштењу.

Такође се истиче да су надлжени органи донели и у првостепеном и у другостепеном поступку, након гласања чланова Комисије, одлуку да је притужба Владимира Јешића неоснована.

"МУП одбацује наводе Владимира Јешића као потпуно неосноване и нетачне", истиче се у саопштењу.

СНС: Покушај обмањивања јавности 

Српска напредна странка саопштила је да брат потпредседника ДС-а Горана Јешића, Владимир Јешић, наставља са фарсама у покушају новог обмањивања јавности, пренео је Танјуг.

"То му неће помоћи да грађани и Инђије и Србије забораве да је разбио главу Милану Чачићу, терао наводне сведоке да лажно сведоче, киднаповао и застрашивао одборнике СО Инђија и држао их заточене на Фрушкој гори" наведено је у саопштењу СНС-а.

Како се наводи, очигледно је да је Владимир Јешић, "пријатељ Бојана Пајтића, шефа криминалног режима у Војводини, у паници" и да се сада, у страху од правде, поново служи свим средствима како би своја кривична дела замаскирао наводним политичким прогоном.

"Сада, по опробаном рецепту демократа, позива на хајку и медијски линч свих оних који учествују у поступку утврђивања његове кривице" сматра СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару