Читај ми!

Пајтић: Главни одбор неће разматрати Стефановићев предлог

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да Главни одбор партије на седници у суботу неће расправљати о предлогу потпредседника ДС-а Борислава Стефановића за измене партијског програма.

"Ми смо озбиљна политичка организација, није могуће да се нешто нађе дан за дан на Главом одбору, а има програмски карактер. Немогуће је да се то догоди нити је то било ко предложио", рекао је Пајтић на конференцији за новинаре у седишту ДС-а.

Објаснио је да ће се о Стефановићевом предлогу изјашњавати страначки органи, као и о предлозима које припремају други функционери ДС-а Драгољуб Мићуновић, Балша Божовић и Бранимир Кузмановић.

Према његовим речима, о томе ће расправљати Председништво и Политички савет странке, а о неким програмским документима изјашњаваће се и чланство.

Пајтић је поручио да Демократска странка неће мењати основна начела.

"Разни предлози су прихватљиви и осавремењавање изборног програма свакако је актуелно пред сваки изборни циклус", рекао је Пајтић.

Медији су претходних дана јављали да је потпредседник ДС-а Борислав Стефановић завршио рад на новом програму странке који ће предложити страначким органима.

На конференцији је оцењено да је нацрт закона о одређивању максималног броја запослених у јавној управи не може унапредити квалитет њеног рада и доноси се само да би се испунило обећање ММФ о смањењу масе плата запослених у јавном сектору.

Министар задужен за локалну самоуправу ДС-овој влади у сенци Саша Пауновић рекао је, коментаришући вишак од 9.000 запослених у јавној администрацији, да за рационализацију у јавној управи нису познати критеријуми ни програм и навео да ће у јавној управи остати партијски кадрови, а да ће бити отпуштени стручњаци.

"Рационализација ће се спроводити не по стручним него по патријским критеријумима", рекао је Пауновић, оцењујући да ће предложена решења омогућити и појаву корупције те да се може десити отпуштање 5.000 учитеља и васпитача, а останак на послу 5.000 возача и портира који су партијски кадрови.

Пауновић је оценио да се закон доноси форме ради како би се испунило обећање ММФ-у, а да се неће дирати у организацију јавне управе и да њен рад неће бити унапређен.

Пауновић каже да самом рационализацијом неће бити обухваћена јавна предузећа и да ће предложеним решењима бити доведено у питање функционисања малих општина.

Према његовим речима, власт се само декларативно залаже за рационализацију.

Пауновић је рекао да је предлог ДС-а да се изврши процена колико треба да буде запослених у јавном сектору, наводећи да предложени нацрт неће довести до реформе и неће унапредити рад државне управе и локалне самоуправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару