Фара са члановима скупштинских одбора

Специјални известилац за адекватне услове становања Леилана Фара у разговору са члановима три скупштинска одбора рекла је да је забринута због пораста броја бескућника и што се већина програма социјалног становања у Србији финансира из Европске уније.

То није одрживо решење, истакла је Фара која је, међутим, оценила да постоје веома квалитетни програми социјалног становања, али да постоји простор да се стање у овој области побољша, преноси Танјуг.

Фара је разговарала са члановима Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва, Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова и Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, саопштено је из Народне скупштине.

Председница Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва Весна Ракоњац рекла је да се у Србији планира затварање избегличких центара, преко Комесеријата за избеглице, с обзиром да су обезбеђена финансијска средства за збрињавање свих корисника избегличких центара.

Говорећи о активностима на локалном нивоу, Ракоњац је навела да у 42 општине Србије постоји око хиљаду стамбених јединица за социјално угрожена лица, од чега су припадници ромске националне мањине корисници око 19 одсто ових стамбених јединица.

Ракоњац упознала је Фару са законском регулативом у Србији која омогућава остваривање права на адекватне услове становања, посебно сиромашних и других маргинализованих категорија становништва, као и са другим активностима које се предузимају како би се стање у области социјалног становања унапредило.

У разговору је учествовало неколико народних посланика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи