Стефановић: Не идем из ДС, мој противник је Вучић

Потпредседник Демократске странке Борислав Стефановић изјавио је да не размишља о томе да напусти демократе и истакао да је његов основни политички противник председник Српске напредне странке и премијер Александар Вучић.

"Ако странка не прихвати моје предлоге, онда ће, сигуран сам, усвојити неки други програм, и очекујем онда да тај програм буде победнички на следећим изборима чему ћу ја дати пун допринос", рекао је Стефановић за агенцију Бета.

Он је казао да ће наставити да се бори за своје идеје, које, како је истакао, имају врло широку подршку међу грађанима Србије, али и у самој ДС.

"Ја сам свестан да немамо консензус у врху странке, али то не значи било какву свађу или дубинско неразумевање. Јесте ДС странка леве оријентације, али то је социјалдемократска лева оријентација која у суштини значи да свако другачије тумачи социјалдемократију и врло је широк спектар тог тумачења. Социјалдемократија данас није у стању да да одговор на социјалне и економске изазове, пре свега на мере штедње", навео је Стефановић.

Он је прецизирао да је програм који предлаже "много више улево од оног што је садашњи програм ДС" и у њему је много ствари које су, како је рекао, "прецизне, конкретне и што је најважније реалне".

Стефановић је рекао да у овом тренутку не размишља о евентуалном напушању странке, већ да је усмерен искључиво на демократску борбу против "штеточинског режима" и рад на томе да та власт што пре оде у историју.

"Смешно ми је када видим да се то доводи у питање, јер за мене нема већег политичког непријатеља од Александра Вучића", истакао је потпредседник ДС-а.

Спекулације да писање политичког програма води цепању ДС-а, он сматра "нервозом" одређеног броја људи у врху ДС који се, како је оценио, плаше за своје позиције и желе да очувају статус кво у странци.

"Њима је чудна и страна потреба да се странка мења на боље и да изађемо из ове статике у којој смо се нашли. Посебно ми је чудна теза да било какав потез у правцу модернизације и мењања курса и идеологије ДС значи суштински политичку агентуру у односу на режим", додао је Стефановић.

Председник ДС Бојан Пајтић рекао је раније данас за агенцију Бета да су све нове идеје "добродошле" у тој странци, а да једино не може бити расправе о њеној левој оријентацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи