Дачић: У ЕУ постоји консензус о отварању поглавља

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић оценио је да у Европи готово постоји консензус о томе да Србија што пре треба да отвори поглавља у преговорима за улазак у Европску унију.

Дачић је о састанку "Пријатељи Србије", који је у понедељак одржан у Бриселу, говорио за Глас Америке, преноси Танјуг.

"Јуче је било свима јасно, да ми већ месецима причамо да у Европи заиста постоји један готово консензус везан за то да Србија треба што пре да отвори преговоре, да отвори поглавља и да је ту кључно питање Немачка са којом треба разговарати везано за то шта је то по њиховом мишљењу довољно да Србија може да отвори преговоре", рекао је Дачић.

Оценио да је сада сву пажњу треба усмерити на то да се са комесарима Федериком Могерини и Јоханесом Ханом и са немачким партнерима види у којој је Србија фази.

Дачић је потврдио да је кључни политички критеријум за почетак преговора са ЕУ напредак у дијалогу са Приштином, али да то није нарочито праведно према Србији због тога што Србија није та од које све зависи.

Шеф српске дипломатије задовољан је резултатима разговора са колегама из Савета Европе, са којима се јуче састао у Бриселу, као и исходом скупа "Пријатељи Србије" на којем су се окупили министри спољних послова земаља чланица Европске уније.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи