Богосављевић Бошковић: Лицемерни позиви на непоштовање ССП

Министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић каже да то министарство и влада настоје да помогну малом пољопривреднику и заштите домаћу производњу, истичући да је лицемерно да они који су потписали ССП сада позивају на његово непоштовање.

Снежана Богосављевић Бошковић је гостујући на телевизији Пинк рекла да опозиција, која је предложила да Влада донесе меру забране увоза млека и млечних производа из ЕУ, врло добро зна да то није могуће, преноси Танјуг.

Како каже, Влада чини све што је у њеној моћи да наслеђено тешко стање учини што је више могуће подношљивим и добрим. 

Према њеним речима, предузете су разне мере за заштиту у сектору млекарства и сточарства, као на пример заштита премија за млеко, повећање издвајања по грлу по крави са 20.000 на 25.000 динара, увођење заштитних мера за увоз млечних прозивода...

"Тиме смо на неки начин угрозили наш однос према ЕУ, која нимало благонаклоно не гледа на такве мере", истиче министарка.

Додаје да је лично уложила велике напоре да у Бриселу образложи те заштитне мере и да "моли за разумевање".

Према њеним речима, Влада Србије је издвојила готово милијарду динара да би решила проблеме које су директно последица потписаног ССП-а.

"Због тога је крајње лицемерно, непринципијелно и није нимало коректно од оних који су имали прилику да помогну пољопривреднике, да сада под наводницима о њима наводно боље брину и воде рачуна него што то чини садашња влада", наводи Богосављевић Бошковић.

Министарка истиче и да су претходне владе "катастрофално испреговарале рокове" и потписале споразуме и уговоре, који су "на крају пуштени низ воду".

Подсећајући да град ни ове године није заобишао српске пољопривреднике, Богосављевић Бошковић подсећа да ће се сутра састати са малинарима. Штета је велика и још се процењује, додаје министарка.

Наглашава да су на терену стручне службе Министарства и стручњаци за малину како би дали праве савете пољопривредницима и упутили их шта да раде, али и да се покуша са очувањем засаде који се још могу спасити.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи