Америчко стоп за Даута Харадинаја и Реџепа Сељимија

Американци отказали добродошлицу тројици косовских посланика, који су требали да дођу у посету њиховој бази у Немачкој. Црвено светло за Даута Харадинаја, Реџепа Сељимија и Зафира Беришу, пишу приштински медији.

Није сасвим јасно због чега је ускраћено гостопримство тројици бивших припадника Ослободилачке војске Косова. Посета је одобрена осталим посланицима косовског парламента.

Реџеп Сељими и Даут Харадинај су некадашњи локални команданти ОВК, а сада посланици из редова покрета Самоопредељење и Алијансе за будућност Косова.

Зафир Бериша је посланик Иницијативе за Косово, Фатмира Љимаја.

Даут Харадинај је дане кумановске кризе провео демантујући да има везе са оружаном групом, коју је у том граду разбила македонска полиција.

Интересантно је да је Дауту Харадинају забрањена посета  америчкој бази у коју је, средином 2000. године, евакуисан његов брат Рамуш, после рањавања у пуцњави са породицом Мусај.

Сељими је, пак, критиковао власти у Приштини и Тирани због млаке реакције на догађаје у Куманову. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи