Читај ми!

Русија цени суверену спољну политику Србије

Председница Савета Руске Федерације Валентина Матвијенко у ексклузивном интервјуу за РТС каже да Русија високо цени то што Србија има независну, суверену спољну политику, која није подлегла огромном притиску и није се придружила санкцијама Европске уније.

Валентина Матвијенко навела je да се то односи и на учешће председника Србије на свечаности обележавања 70. годишњице победе у Великом отаџбинском рату.

Матвијенкова сматра да се пред Србију ставља вештачки избор између Европе и Русије, јер је свет данас другачији, многополаран. Зато Русија уважава избор Србије да се интегрише у Европу, али то не би требало да доведе до урушавања руско-српских односа.

"Блоковска подела је бесмислена. Данас је и у Европи све више гласова који се залажу за бољу сарадњу са свима и који не желе да изолују Русију и зато је та политика осуђена на пропаст. Јер, људи одлично схватају да поделе штете свима у Европи и угрожавају конкурентност не само руске већ и европске привреде, а свет данас тражи нешто друго, тражи повезивање и сарадњу", каже Матвијенкова.

Како наводи, и Европи је потребна колективна безбедност и стабилност, а она се може постићи само у великој Европи без граница и линија поделе и нема је без Русије јер је Русија највећа европска земља.

"То данас сви схватају и знају да се вештачки намеће подела и да се Русији намеће да буде на маргини светске политике ,што је за нас неприхватљиво", каже председница Савета Руске Федерације. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи