Бабић: Комисије стручније од министара у сенци

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић поручује да не треба политизовати удес војног хеликоптера и наводи да су комисије које је формирало Министарство одбране много стручније од министра одбране у сенци Гордане Чомић.

Зоран Бабић је новинарима у парламенту рекао да надлежни органи треба да раде свој посао без притисака политике или било кога другог и донесу суд, преноси Танјуг.

"Са којом стручношћу ће то урадити Гордана Чомић, уз сво поштовање као дугогодишњег парламентарца, са којим знањем и искуством, осим жеље да се цео случај политизује", рекао је Бабић, одговарајући на питање зашто парламент ни данас није прихватио предлог ДС-а о формирању анкетног одбора за пад хеликоптера 13. марта.

Бабић каже да не жели да утиче и улази у одлуке правосудних органа, да ли ће, против кога и због чега покретати било какве поступке.

Према његовим речима, неопходно је да политика додатно "не загађује тежак моменат, првенствено за породице настрадалих, али и за цело друштво".

"Нисам чуо све министре у сенци, ни Бојана Пајтића да је имао потребу да формира такву комисију, нити да било ко одговара за тешке ситуације које су се дешавале у Ужицу пре неколико година, када су, на жалост, људи страдали у наменској индустрији. Тада је као одговоран за страдање одређен барут, зашто тада нису правили анкетне одборе", рекао је Бабић.

Додао је да се то није десило јер је министар одбране био Драган Шутановац и истакао да напредњаци тај случај нису политизовали и да се сада понашају исто као и тада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи