Стојановић: Актуелизовати тему ЗСО

Заменик премијера Косова Бранимир Стојановић каже да је важно да се дијалог у Бриселу настави, јер се тако мења и ситуација на Косову. За Србе је најзначајније формирање Заједнице српских општина, поручује Стојановић.

Бранимир Стојановић, поводом дијалога два премијера у Бриселу, каже за РТС да је у дијалогу неопходно актуелизовати тему ЗСО и доћи до решења које је задовољавајуће за Србе.

Напомиње да чим се води дијалог у Бриселу, и ситуација на терену се мења.

Стојановић истиче да се до сада ништа није променило по питању статуса Срба на Косову и Метохији и додаје како је неприхватљив став Приштине да се са Београдом начелно договори све, па тек онда на крају питање ЗСО.

"Нешто најважније што Срби треба да добију је ЗСО, а Приштина треба подхитно да уради нешто да Србија то и добије. Наша је обавеза и право да инсистирамо на формирању ЗСО. Сада је најважније да и два премијера погурају ту причу напред", закључује Стојановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи