Читај ми!

"Комерсант": ЕУ спречава ширење руског центра у Нишу

Споразум о приступању Србије Механизму цивилне заштите ЕУ, који је потписан прошле недеље у Београду, значи да Русија неће моћи да рачуна на проширење регионалног Хуманитарног центра у Нишу.

Руско особље Хуманитарног центра у Нишу неће добити дипломатски статус, иако Москва на томе инсистира, пише руски дневник Комерсант, а преноси Танјуг.

Споразум Србије и ЕУ потписан је веома брзо по подношењу захтева, што у Москви тумаче као потез којим је Брисел желео да онемогући јачање руског деловања у Нишу.

Комерсант такође наводи да је прошле године током посете руског председника Владимира Путина Београду, требало да буде потписан међудржавни споразум који би руском особљу Центра у Нишу омогућио привилегован статус и дипломатски имунитет, а да је српска страна у последњем тренутку уклонила то питање са дневног реда посете.

Српске власти су после потписивања споразума о приступању Србије Механизму цивилне заштите ЕУ истакле да то не искључује сарадњу са другим партнерима, укључујући и Русију, наводи Комерсант.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи